Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη των Μάγια στη ζούγκλα του Μεξικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομάδα αρχαιολόγων στο Μεξικό ανακάλυψε τα ερείπια αρχαίας πόλης των Μάγια, βαθιά μέσα στη ζούγκλα της χώρας.

Με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ivan Sprajc, οι ερευνητές διέσχισαν περίπου 60 χιλιόμετρα πυκνής βλάστησης, κάνοντας τη «μνημειώδη» ανακάλυψη εντός του οικολογικού καταφυγίου Balamku στην πολιτεία Campeche του Μεξικού.

The video could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.

Η τοποθεσία πιστεύεται ότι χρονολογείται μεταξύ 250 μ.Χ. και 1000 μ.Χ.Ο χώρος καλύπτει περισσότερα από 500 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας (ΙΝΑΗ). Αρκετοί κυλινδρικοί κίονες βρέθηκαν διάσπαρτοι σε όλο τον αρχαίο οικισμό, οι οποίοι πιστεύεται ότι αποτελούσαν μέρος εισόδων σε υψηλότερα επίπεδα κτιρίων.

«Οι πιο συνηθισμένοι τύποι κεραμικών που συλλέξαμε στην επιφάνεια, και σε ορισμένους λάκκους, ανήκουν στην Ύστερη Κλασική Εποχή (600-800 μ.Χ.)- ωστόσο, η ανάλυση δειγμάτων αυτού του υλικού θα μας προσφέρει πιο αξιόπιστα στοιχεία» επεσήμανε ο Ivan Sprajc.

Οι αρχαιολόγοι ονόμασαν τον τόπο της ανακάλυψης Ocomtún, που σημαίνει «πέτρινη στήλη» στη γλώσσα των Μάγια.

Οι αρχαίοι Μάγια, που είχαν έναν από τους πιο προηγμένους πολιτισμούς στην αμερικανική ήπειρο, στην εποχή τους, πιστεύεται ότι ζούσαν σε μια περιοχή μεγέθους ίσο με το Τέξας στο σημερινό νότιο Μεξικό.

Το INAH ανακοίνωσε ότι η ομάδα βρήκε, επίσης, παρόμοιες δομές σε μια περιοχή που εκτείνεται στον ποταμό La Rigueña.

«Είναι πιθανό να είναι αγορές ή χώροι που προορίζονται για τελετουργίες, αλλά μόνο η μελλοντική έρευνα θα ρίξει φως στις λειτουργίες αυτών των ομάδων» δήλωσε ο Sprajc.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.