Ευρωεκλογές 2024 – Στέφανος Κασσελάκης: Να έρθει το τέλος της αλαζονείας και της στασιμότητας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με βασικό αφήγημα την ακρίβεια, τα Τέμπη και το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο αρχηγός της αξιωματικής, Στέφανος Κασσελάκης από τη Μακεδονία όπου περιόδευσε έβαλε το δίλλημα της επόμενης μάχης, λέγοντας «η αναμέτρηση των Ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και της στασιμότητας και η αρχή για μια βαθιά ανανέωση σε πρόσωπα, σε πολιτικές και σε θεσμούς».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης από τη Θεσσαλονίκη βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει για την συμφωνία των Πρεσπών αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εμπαίζει τους πολίτες σε αυτό το θέμα.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι διμερής», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Αν συνεχίζετε να τη θεωρείτε προδοτική, έχετε μόνο έναν δρόμο: Να κάνετε αυτό που έλεγαν τα στελέχη σας – και πολλά το λένε ακόμη: «Αν το VMRO μάς δώσει την ευκαιρία, θα ακυρώσουμε τη συνθήκη, έλεγαν.

Το ίδιο επιθυμούν οι δήθεν «Μακεδονομάχοι» που κατεβάζατε στους δρόμους και είναι ψηφοφόροι σας: Να την ακυρώσετε.

Ιδού τα Σκόπια. Πηγαίντε λοιπόν! Πηγαίντε!

Όμως δε θα το κάνετε.

Και ξέρετε γιατί δε θα το κάνετε;

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αυτή που επιθυμούσατε ως παράταξη, όμως τότε ο Γκρούεφσκι δεν δεχόταν με τίποτα να κάνει τόσες παραχωρήσεις.

Αφού λοιπόν σκοπεύετε να τηρήσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως εθνικά επωφελή, υπάρχουν δύο ηθικά προαπαιτούμενα.

Πρώτον:

Θα ζητήσετε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για το μίσος, τον διχασμό, τη μισαλλοδοξία που εκθρέψατε προκειμένου να κερδίσετε την καρέκλα του πρωθυπουργού, φωνάζοντας κατά μίας συμφωνίας με την οποία συμφωνούσατε.

Δεύτερον: Θα ζητήσετε συγγνώμη από δύο ανθρώπους που τους κολλήσατε τη ρετσινιά του «εθνικού μειοδότη», την ώρα που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον: Τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Κοτζιά.

Είναι ηθικές προϋποθέσεις αυτές, κύριε Πρωθυπουργέ. Δεν τρέφω αυταπάτες ότι θα το κάνετε».

«Θυμήθηκαν» πάλι τον Αλέξη Τσίπρα

Η αναφορά στο Αλέξη Τσίπρα και στον Νίκο Κοτζιά θεωρήθηκε απαραίτητη καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν πολλές και σοβαρές συζητήσεις για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανέφερε στις ανακοινώσεις για την συμφωνία των Πρεσπών τα ονόματα του πρώην πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΡΑΤΤΩ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αδιαμεσολάβητα, όπως του αρέσει να λέει, απευθύνθηκε στους Βορειοελλαδίτες ψηφοφόρους, λέγοντας ότι γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν με την Συμφωνία. Ανέφερε ωστόσο με νόημα ότι:

«Σας σέβομαι, διαφωνούμε μεν αλλά ποτέ δεν σας είπαμε ψέματα. Είμαστε έντιμοι απέναντι σας. Αυτή είναι η θέση μας. Ξέρετε ποιοι είμαστε. Αυτοί όμως που ψηφίσατε σας είπαν ψέματα: σας χρησιμοποίησαν, πήρανε την ψήφο σας, σας κατέβασαν στους δρόμους και τώρα ικετεύουν για την τήρηση της Συμφωνίας. Αυτό λέγεται απόλυτος εμπαιγμός. Και πρέπει να γνωρίζεται ότι όταν ένας πολιτικός εμπαίζει έναν πολίτη σε ένα θέμα, τον εμπαίζει σε όλα: στην παιδεία, την υγεία, την ακρίβεια, την καθημερινότητα. Είναι στάση πολιτικής ηθικής αυτή;».

Προσκλητήριο για την επόμενη μέρα

Παράλληλα, για πρώτη φορά έκανε κάλεσμα σε όλο τον προοδευτικό κόσμο για την επόμενη μέρα των εκλογών. «Απευθύνομαι σε όλο τον προοδευτικό κόσμο – τόνισε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης – και τους λέω ξεκάθαρα: ότι εάν στηρίξουμε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να πάρει ένα πολύ καλό ποσοστό, να είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε κοντύνει επιτέλους την αλαζονεία του 41%, εμείς δεν θα είμαστε αλαζόνες στην άλλη μεριά των εκλογών, θα ανοίξουμε τις πόρτες μας, θα γίνουμε μια μεγάλη αγκαλιά και με αξιοκρατία θα αγκαλιάσουμε νέα μέλη, νέα στελέχη ισότιμα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε την πόρτα της μετεκλογικής συνεργασίας τονίζοντας ότι θα απευθυνθεί κατ’ αρχήν στους πολίτες αλλά και σε στελέχη άλλων χώρων. «Θα απευθυνθώ και στελέχη άλλων χώρων που πιστεύω ότι τα χνώτα μας ταιριάζουν, που σε ένα άλλο σενάριο θα μπορούσαμε να είμαστε στο ίδιο κόμμα. Όταν δεν υπάρχουνε ουσιαστικές φιλοσοφικές και ιδεολογικές διαφορές και απλώς είναι ένα σημείο αφετηρίας για τον καθένα τα κομματικά, προφανώς αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιλυθεί προς το συμφέρον της κοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «υπάρχει μια προεκλογική διαδικασία, η οποία έχει προκύψει μετά από πολλές μεταβολές στον προοδευτικό χώρο με ένα κλίμα του πώς θα ενωθούν οι προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη κ.λπ. Επειδή ξέρω ότι πάρα πολλά θα γραφτούν και πριν και μετά από τις Ευρωεκλογές, θεώρησα σκόπιμο να εξηγήσω στον κόσμο με διαφάνεια τι έχω στο μυαλό μου, τι πραγματικά σκοπεύω να κάνω και κατά πόσο αυτά συνάδουν με όσα ήδη έχω κάνει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

https://www.newsit.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.