Η «ψεύτικη πόλη» στην οποία εκπαιδεύονται τα ισραηλινά στρατεύματα: Έχει γκράφιτι με Παλαιστίνιους και κοστίζει 45 εκ. δολάρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή έχει φέρει τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) στο διεθνές προσκήνιο, καθώς προετοιμάζονται για μια πιθανή χερσαία εισβολή στη Γάζα.

Η Baladia χρησιμεύει ως πεδίο εκπαίδευσης για τα ισραηλινά στρατεύματα, προσομοιώνοντας σενάρια αστικού πολέμου. Αυτή η τεχνητή πόλη παρέχει ένα ασφαλές αλλά και ρεαλιστικό περιβάλλον για τους στρατιώτες να ακονίζουν τις ικανότητές τους και να προετοιμάζονται για τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν στο πεδίο της μάχης.

Καθώς οι IDF συγκεντρώνονται στα σύνορα με τη Γάζα, η ανάγκη για καλά προετοιμασμένα στρατεύματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τις τελευταίες ημέρες, η αεροπορία του Ισραήλ έχει εξαπολύσει ανελέητους βομβαρδισμούς στη Γάζα, ως απάντηση στην τραγική απώλεια 1.200 ισραηλινών ζωών σε μια κτηνώδη σφαγή από τη Χαμάς. Ολόκληρες γειτονιές έχουν μετατραπεί σε ερείπια και η κατάσταση στη Γάζα έχει γίνει όλο και πιο άσχημη, με τις ζωτικές προμήθειες όπως νερόκαύσιμαηλεκτρικό ρεύμα και τρόφιμα να έχουν διακοπεί.

Αυτό το εκτεταμένο πεδίο εκπαίδευσης αναπαράγει τις συνθήκες που μπορεί να συναντήσουν οι στρατιώτες των IDF σε μια ζώνη σύγκρουσης. Τοιχογραφίες και γκράφιτι κοσμούν τους τοίχους, ορισμένα από τα οποία απεικονίζουν μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ να πυροβολούν με RPG, δημιουργώντας μια οπτικά καθηλωτική εμπειρία. Μέσα στα όριά του, μπορεί κανείς να βρει ένα ιδιωτικό σπίτι που έχει μετατραπεί σε σαλόνι, με οικογενειακές φωτογραφίες, λουλούδια και πρόσφατες εφημερίδες. Αυτές οι δομές παρέχουν ένα ρεαλιστικό σκηνικό για στρατιωτικές ασκήσεις, εξασφαλίζοντας ότι οι στρατιώτες είναι καλά προετοιμασμένοι για το χάος του αστικού πολέμου.

Οι εκπαιδευτικές ασκήσεις στη Baladia επεκτείνονται στην προσομοίωση χτυπημάτων όλμων και εκρήξεων, μιμούμενοι τις πιθανές απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι στρατιώτες. Μια τέτοια ολοκληρωμένη εκπαίδευση εξοπλίζει τα στρατεύματα για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και να προστατεύσουν τόσο τους ίδιους όσο και τους πολίτες σε περίπτωση πραγματικής σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Baladia δεν έχει χρησιμοποιηθεί μόνο από τις IDF, αλλά έχει επίσης φιλοξενήσει ειρηνευτές του ΟΗΕ και Αμερικανούς στρατιώτες για εκπαίδευση στον αστικό πόλεμο. Αυτό υπογραμμίζει τη διεθνή του σημασία ενόψει των εξελισσόμενων στρατηγικών τρομοκρατίας και της αυξανόμενης ανάγκης για αντιτρομοκρατική ετοιμότητα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.