Δημιούργησε την πιο καυτερή πιπεριά στον κόσμο: «Σφαδάζεις από τον πόνο, αν την φας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον κόσμο των καυτερών πιπεριών, ο Ed Currie, ειδικός στις πιπεριές της Νότιας Καρολίνας, έχει «ανεβάσει τη θερμοκρασία» σε πρωτοφανή επίπεδα. Γνωστός για τη δημιουργία του Carolina Reaper, μιας πιπεριάς πιο καυτερής από τα περισσότερα σπρέι πιπεριού της αστυνομίας, ο Currie έσπασε τώρα το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με μια νέα αίσθηση, το Pepper X, το οποίο είναι τρεις φορές πιο καυτό.

https://twitter.com/i/status/1714322871797841956

Στις 9 Οκτωβρίου, το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έστεψε επίσημα την Pepper X ως την πιο καυτή πιπεριά στον κόσμο. Περιγράφοντας την εμπειρία του με την Pepper X, ο Currie εξήγησε ότι η θερμότητα ήταν κάτι παραπάνω από έντονη, ήταν τιμωρητική. «Ένιωθα τη θερμότητα για τρεισήμισι ώρες. Μετά ήρθαν οι κράμπες», αφηγήθηκε.

Η θερμότητα στις πιπεριές μετριέται με τη χρήση μονάδων θερμότητας Scoville. Για σύγκριση, μια κανονική πιπεριά jalapeno καταγράφει περίπου 5.000 μονάδες, ενώ η Carolina Reaper, ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ, βρίσκεται στις 1,64 εκατομμύρια μονάδες. Η Pepper X έχει κατά μέσο όρο 2,69 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας κατά πολύ το κοινό σπρέι πιπεριού που χρησιμοποιείται από την αστυνομία, το οποίο είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια μονάδες.

Το ενεργό συστατικό στις πιπεριές που είναι υπεύθυνο για την καυτερή τους φύση είναι η καψαϊκίνη, η οποία δεν είναι επικίνδυνη εκτός αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες

Για τον Currie, αυτό το πάθος για τις πιπεριές υπερβαίνει τη γαστρονομική περιέργεια. Πιστεύει ότι οι ενώσεις σε αυτές τις εξαιρετικά καυτερές πιπεριές, όπως η καψαϊκίνη, μπορούν να έχουν πιθανά οφέλη στην ιατρική. Η αίσθηση καψίματος που προκαλεί η καψαϊκίνη απελευθερώνει ενδορφίνες και ντοπαμίνη. Ο Currie μοιράζεται τις πιπεριές του με τους ιατρικούς ερευνητές με την ελπίδα ότι μπορούν να βρουν τρόπους να αξιοποιήσουν αυτές τις ενώσεις για τη θεραπεία ασθενειών και την ανακούφιση του χρόνιου πόνου και της δυσφορίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.