Πάτρα: Στον εισαγγελέα σήμερα οι 25 συλληφθέντες για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε αστικά λεωφορεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή, η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών βγήκε έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου και τελεί υπό κατάληψη και άρχισαν να γράφουν συνθήματα σε αστικά λεωφορεία που περνούσαν από το σημείο, διακόπτοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία.

Τα συνθήματα ήταν υπέρ του 38χρονου που συνελήφθη πρόσφατα στην Πάτρα, κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και τελικά χθες κρίθηκε προφυλακιστέος.

Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί προσήγαγαν 25 άτομα, που αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρόπαλα, στουπιά, άδεια μπουκάλια, δοχεία με υπολείμματα βενζίνης και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω των συγκεντρώσεων συμπαράστασης στους 25 συλληφθέντες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πατρών για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώλυση συγκοινωνίας, παράβαση του νόμου περί όπλων και σύσταση συμμορίας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.