Τσακλόγλου: 75.000 εγγραφές στην πλατφόρμα απασχόλησης συνταξιούχων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για το επίδομα μητρότητας, την απασχόληση συνταξιούχων, αλλά και την εξαήμερη εργασία, μίλησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στον Real FM 97,8.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου σημείωσε ότι ο βασικός σκοπός της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας είναι να βοηθήσουν τα νέα ζευγάρια, τα οποία θέλουν να κάνουν παιδιά, να αποκτήσουν τον επιθυμητό αριθμό παιδιών, συμφιλιώνοντας την οικογενειακή με την επαγγελματική ζωή. Όπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση, καταβάλλεται το επίδομα μητρότητας σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, για εννέα μήνες, το οποίο ισούται με τον κατώτατο μισθό, δηλαδή στα 830 ευρώ.

«Στην προηγούμενη θητεία, είχαμε επεκτείνει τη χρονική διάρκεια του επιδόματος στις μισθωτές του ιδιωτικού τομέα από τους έξι μήνες στους εννέα μήνες. Επιπρόσθετα, λάβαμε μια σειρά μέτρων, όπως το επίδομα γέννας, η αύξηση των θέσεων σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, η επέκταση του ολοήμερου σχολείου, οι “Νταντάδες της Γειτονιάς”, αλλά και η στεγαστική πολιτική, την οποία επαναφέραμε, για να στηρίξουμε ιδίως τα νέα ζευγάρια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο Πάνος Τσακλόγλου για την απασχόληση συνταξιούχων
Σε ερώτηση σχετικά με την απασχόληση συνταξιούχων, ο κ. Τσακλόγλου απάντησε τα εξής: «Παρότι είμαστε μία χώρα στην οποία ακόμη η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, αν και έχει μειωθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται μία στενότητα στην αγορά εργασίας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε ότι ένας μεγάλος αριθμός ατόμων που λαμβάνουν σύνταξη θα ήθελαν να εργαστούν.

Αυτό που ίσχυε παλαιότερα ήταν το ότι, αν κάποιος συνταξιούχος ήθελε να εργαστεί, ουσιαστικά έχανε το 30% της σύνταξής του (60% με τον νόμο Κατρούγκαλου). Με την τελευταία νομοθετική αλλαγή, η σύνταξη των εργαζόμενων συνταξιούχων καταβάλλεται, χωρίς περικοπή και γίνεται παρακράτηση 10% πάνω στο εισόδημα από απασχόληση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 36.000 εργαζόμενους συνταξιούχους, που είχαμε πριν από την αλλαγή του νόμου, ήδη στην πλατφόρμα έχουν εγγραφεί σχεδόν 75.000.

Πρόκειται για ένα μέτρο που βοηθά τους συνταξιούχους να βελτιώσουν το εισόδημά τους, αλλά και τη μελλοντική σύνταξή τους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.