Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: “H αμαρτία κυκλοφορεί χωρίς ντροπή, καταχειροκροτούμενη από τους πολλούς”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με λαμπρότητα εορτάσθη η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω, Πατρών, όπου ο Σύλλογος των εν Πάτραις Αρκάδων, εόρτασε την ιερά μνήμη των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου, των εν Τριπόλει μαρτυρησάντων (14 Απριλίου 1803 και 22 Μαίου 1818, αντιστοίχως).

Επίσης ο Σύλλογος των εν Πάτραις Οδοντιάτρων, εόρτασε εκ μεταφοράς, τον Προστάτη τους, Άγιο Αντύπα, επειδή η μνήμη του συνέπεσε προ του Πάσχα.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, ανεφέρθη “στους Κηδευτάς του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και στις Αγίες Μυροφόρες γυναίκες και έκαμε λόγο για το θάρρος και την τόλμη, όλων αυτών των Αγίων, οι οποίοι έθεσαν πάνω και από αυτήν την ζωή τους ακόμη, την αγάπη τους για τον Εσταυρωμένο και Αναστάντα Λυτρωτή μας και ξεπέρασαν όλους τους φόβους και τις δειλίες, καταλιπόντες σε μας πρότυπα θάρρους, τόλμης και θυσίας, προκειμένου να ομολογούμε την πίστη μας στον Σωτήρα του κόσμου. Μάλιστα στην εποχή μας, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, την οποία χαρακτηρίζει η αδιαφορία για τα πνευματικά, η δειλία και η ατολμία.

Όμως οι καιροί απαιτούν τόλμη και θάρρος, για να αποδείξουμε στην σύγχρονη κοινωνία, ότι το Ευαγγέλιο, δεν είναι απλώς θεωρία, αλλά αυθεντικός τρόπος ζωής και κοινωνίας με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Χρειάζεται τόλμη και θάρρος, προκειμένου να υπερασπιστούμε την Αλήθεια και το χριστιανικό ήθος, μάλιστα σε καιρούς, που κυριαρχεί το ψεύδος, η ανηθικότητα και η αμαρτία κυκλοφορεί χωρίς ντροπή, καταχειροκροτούμενη από τους πολλούς”.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος, μίλησε για “τους δύο λαμπρούς Νεομάρτυρας Δημήτριο και Παύλο, που στα χρόνια της μαύρης και πικρής Τουρκικής σκλαβιάς, ομολόγησαν τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν, τέλειον Θεό και τέλειον άνθρωπον και προσεφέρθησαν, ως εθελόθυτα θύματα, υπέρ πίστεως και πατρίδος, γενόμενοι πρότυπα αντιστάσεως, στην αμαρτία και στις πιέσεις για άρνηση της χριστοζωής, που οδηγεί ατήν σωτηρία και την λύτρωση. Μάλιστα ο εορτασμός τους στην Πάτρα, σήμερα Κυριακή των Μυροφόρων, παρουσιάζει κοντά στο θάρρος και την τόλμη των Μυροφόρων και το θάρρος, την παρρησία και την τόλμη των Νεομαρτύρων, ενώπιον των φρικτών και βαρβάρων τυράννων και το ανυποχώρητο της ψυχής τους προκειμένου να ομολογήσουν την αγάπη τους για τον Ιησούν Χριστό και την Ορθόδοξη Πατρίδα μας”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.