Bασιλιάς Κάρολος: Aνακοινώνει το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του με καρκίνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζεται για ακόμη μια «επιστροφή στην πρότερη κανονικότητα». Εν μέσω της θεραπείας του για τον καρκίνο, απείχε από πολλά που συνήθιζαν να είναι μέρος της ρουτίνας του. Κυρίως, από τα δημόσια καθήκοντά του ως βασιλιάς.

Ο 75χρονος Βρετανός μονάρχης λοιπόν, θα ταξιδέψει στη Νορμανδία της Γαλλίας. Το ταξίδι θα γίνει στις 6 Ιουνίου, με τη βασίλισσα Camilla στο πλευρό του. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εκδήλωση μνήμης της Βασιλικής Βρετανικής Λεγεώνας στο Μνημείο της Βρετανικής Νορμανδίας για την 80ή επέτειο της D-Day. Την διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και θεωρείται πολύ σημαντική.

Το ταξίδι θα σηματοδοτήσει την πρώτη φορά που θα ταξιδέψει στο εξωτερικό από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του με καρκίνο. Η αποκάλυψη αυτή έγινε στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή σχεδόν τέσσερις μήνες πριν. Θυμίζουμε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε αποχωρήσει από τα δημόσια βασιλικά καθήκοντά του. Για αρκετούς μήνες συνέχισε να εργάζεται στα «παρασκήνια» προκειμένου να μένει ενημερωμένος.

Ο μονάρχης επέστρεψε επίσημα στις δημόσιες εξόδους στις 30 Απριλίου. Όταν ο ίδιος και η βασίλισσα Camilla επισκέφθηκαν ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο στο Λονδίνο. Η Camilla σχολίασε την επόμενη μέρα ότι ο βασιλιάς ήταν «πραγματικά ενθουσιασμένος που βγήκε έξω».

Έκτοτε, εξακολουθεί να μένει δραστήριος. Πράγματι, τις τελευταίες εβδομάδες έχει διατηρήσει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα καθώς συνεχίζει τη θεραπεία του. Οπότε, με το ταξίδι αυτό στέλνει ένα ακόμη ελπιδοφόρο μήνυμα για την υγεία του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.