Πρώτη Πανελλήνια θέση για το 1ο ΓΕΛ Αιγίου στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Climate Detectives της ESA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ομάδα μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αιγίου «Detectives_007» συμμετείχε στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA) “Climate Detectives”. 

Ο διαγωνισμός ήταν πανευρωπαϊκός και αφορούσε στη μελέτη περιβαλλοντικών προβλημάτων. Η μελέτη είχε τίτλο «Αναζητείται το Φθινόπωρο». Συγκρίναμε τις θερμοκρασίες του φετινού Φθινοπώρου με αυτές προηγούμενων ετών καθώς και δορυφορικές φωτογραφίες από φυλλοβόλα δάση (στον Όλυμπο και στη Φολόη).

Η ανακοίνωση το σχολείο αναφέρει: “Χρησιμοποιώντας και κώδικα σε Python που συγγράψαμε για να υπολογίσουμε το ποσοστό του κιτρινίσματος των φύλλων, καταλήξαμε σε ποσοτικά συμπεράσματα για την καθυστέρηση έλευσής του.

Η αξιολόγηση των υποβληθεισών από τα Ελληνικά σχολεία έργων έγινε από τον ESERO Greece και η δική μας συμμετοχή βαθμολογήθηκε με τη μέγιστη βαθμολογία και μας απονεμήθηκε η πρώτη θέση στην Ελλάδα! 

Το βραβείο για την πρώτη ομάδα κάθε χώρας είναι η συμμετοχή σε μια διήμερη εκδήλωση στο ESRIN (Κέντρο Παρατήρησης της Γης της ESA, Frascati, Ιταλία) τα έξοδα της οποίας θα καλυφθούν από την ESA. Δυστυχώς η ομάδα του σχολείου μας δεν θα συμμετάσχει, καθώς δεν της επετράπη η μετακίνηση, λόγω του ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Μαΐου, διάστημα κατά το οποίο έχουν ξεκινήσει οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Την ομάδα αποτελούν οι μαθητές-τρίες:

Άνδρια Καραθανάση
Αντώνης Κόμης
Βανέσα Γρηγοριάδη
Δανάη Οικονόμου
Κώστας Ρούβαλης
Νίκος Ραμπαβίλας
Πολύδωρος Σπανός
και ο υπεύθυνος καθηγητής πληροφορικής του σχολείου, Ηλίας Σπανός”.

Σύνδεσμοι:

Ιστοσελίδα του έργου : https://sites.google.com/view/climatedetectives007/

Επίσημα αποτελέσματα: https://climatedetectives.esa.int/projects-gallery-2023-2024/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.