ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 0-3: Με σούπερ Ποντένσε πέρασε αέρα από τους Ζωσιμάδες και στρογγυλοκάθεται στην κορυφή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ολυμπιακός πέρασε αέρα από τους Ζωσιμάδες για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του και έκτη συνολικά στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο Πορτογάλος με δύο σουτ του εκτός περιοχής στο πρώτο μέρος μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 17′ και στο 23′ και έκανε τα πράγματα πολύ απλά για την ομάδα του. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ροντινέι στο 90+1′.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε στους 19 πόντους και στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του πρωταθλήματος. Από την άλλη, ο ΠΑΣ Γιάννινα παρέμεινε στους πέντε βαθμούς και είναι στην 11η θέση.

Πλέον, ο Ολυμπιακός συγκεντρώνεται στο ευρωπαϊκό της παιχνίδι, καθώς την Πέμπτη (5/10, 19:45) φιλοξενείται από την Μπάτσκα Τόπολα για τους ομίλους του Europa League.

Το ματς
Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο. Κυκλοφορούσε την μπάλα και επιχειρούσε κυρίως από την δεξιά πλευρά με τον Φορτούνη να βρει το ρήγμα στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι πρώτες τελικές ήρθαν από τον Μπιέλ στο 11′ και στο 15′, ο οποίος είχε τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού και έπαιζε κοντά στον Ελ Κααμπί.

Οι ερυθρόλευκοι δεν άργησαν να μπουν μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, αυτό έγινε στο 17ο λεπτό. Από τα αριστερά, ο Ορτέγκα τροφοδότησε τον Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Παντελάκη και κατέληξε στα δίχτυα του Κλέιμαν.

Στο 21ο λεπτό ο Ολυμπιακός πλησίασε στο δεύτερο γκολ. Ο Μπιέλ τροφοδότησε ιδανικά τον Κααμπί, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν, τσίμπησε την μπάλα, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Δύο λεπτά αργότερα, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να κάνουν το 2-0. Ο Ποντένσε εκτέλεσε ξανά με το αριστερό εκτός περιοχής και βρήκε δίχτυα.

Τα επόμενα λεπτά, οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αντιδράσουν και να βγουν μπροστά, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Πασχαλάκη. Στο 38′ οι ερυθρόλευκοι έφτασαν κοντά σε ακόμη ένα γκολ. Ο Ροντινέι γέμισε από τα δεξιά, ο Κααμπί έκανε την εναέρια προβολή, όμως δεν βρήκε στόχο. Το 2-0 παρέμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους, με τους Πειραιώτες να απειλούν από μακριά.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στις αρχές του δευτέρου μέρους έβγαλε τους Φορτούνη – Φρέιρε και πέρασε τους Πορόσο – Γιόβετιτς. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά και στο 47′ είχε καλή στιγμή και για τρίτο γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος είδε πάλι την κίνηση του Μπιέλ σαν δεύτερος επιθετικός, εκείνος πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Κλέιμαν που έδιωξε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος είχε περισσότερη αυτοπεποίθηση, είχε ευκαιρία με κεφαλιά του Μπάλαν. Λίγο αργότερα στο 54′ έμπνευση είχε ο Κααμπί, ο οποίος δοκίμασε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι, χωρίς να βρει στόχο. Ο Μαροκινός έφτασε κοντά στο γκολ και τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά του που κατέληξε στην αγκαλιά του Κλέιμαν.

Στο 61′ ο Μπάλαν έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Ο ρυθμός έπεσε στο επόμενο διάστημα, με τις ευκαιρίες όμως να μην λείπουν, όπως η κεφαλιά του Ντόη στο 70′, με τον Σόρια να διώχνει πάνω στην γραμμή.

Οι Πειραιώτες εξακολουθούσαν να έχουν το πάνω χέρι και στο 76′ απείλησαν με προσπάθεια του Ροντινέι από τα δεξιά. Τελικά, ο Βραζιλιάνος μπακ πήρε αυτό που άξιζε στο 90+1′. Ο Μαντί είδε υπέροχα τον Ροντινέι, ο οποίος με διπλή προσπάθεια, έκανε το σουτ με το αριστερό για να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 3-0.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Μπακαδήμας, Παντελάκης, Λιάσος (61′ Μπεγκάλα), Μπιλμπάο, Τζίμας (75′ Γκάρο), Ροσέρο (61′ Έφορντ), Παμλίδης, Μπάλαν (75′ Κόντε)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Φρέιρε (46′ Πορόσο), Ορτέγκα, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος, Φορτούνης (46′ Γιόβετιτς), Ποντένσε (66′ Καρβάλιο), Μπιέλ (84′ Αραμπί), Ελ Κααμπί (66′ Μασούρας).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.