Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2: Το buzzer beater του Γερεμέγεφ έσβησε τη “ζωγραφιά” του Ζίβκοβιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός με buzzer beater του Γερεμέγεφ, που είχε περάσει ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 82′, έσβησε στο 90+6′ τη “ζωγραφιά” του Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος με ένα υπέροχο γκολ με το αριστερό είχε δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ στο 58′ του αγώνα της Λεωφόρου.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όμως πάλεψε μέχρι το τέλος την αναμέτρηση, πίεσε, πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με το πρώτο γκολ του Σουηδού επιθετικού με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Το ντέρμπι της Λεωφόρου ήταν αρκετά καλό με τέσσερα γκολ, δοκάρια για τις δύο ομάδες, πολλές φάσεις και παράπονα στο τέλος του αγώνα από τους φιλοξενούμενους για κάποια από τα σφυρίγματα του διαιτητή της αναμέτρησης, τα οποία εξέφρασε και με τη λήξη του ματς ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Συνολικά ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στη διάρκεια των 90 λεπτών του αγώνα, είχε 24 τελικές οι 12 στην εστία, έναντι 8 του ΠΑΟΚ εκ των οποίων οι τρεις στην εστία του Μπρινιόλι. Δεν ήταν όμως αποτελεσματικός, δεν κατάφερε παρά την καλή του εικόνα να προηγηθεί σχεδόν ποτέ στο ματς και αυτό έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Τα πλάνα των δύο προπονητών
Τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησαν σε αλλαγές σε σχέση με τα ματς που έδωσαν οι δύο ομάδες μεσοβδόμαδα κόντρα σε Αστέρα και Βόλο και ενόψει των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων που ακολουθούν.

Οι γηπεδούχοι είχαν πέντε αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα. Οι Μπρινιόλι, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Μπερνάρ και Ιωαννίδης επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ να επιστρέφει στο αριστερό. Δίδυμο στα στόπερ ήταν οι Σένκεφελντ-Γεντβάι. Ο Αράο έπαιξε μπροστά από την αμυντική τετράδα έχοντας δίπλα του τον Τσέριν και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από τους Παλάσιος, Τζούριτσιτς και Μπερνάρ ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιωαννίδης.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του σε σχέση με τη νίκη του επί του Βόλου είχε τρία νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα. Οι Κεντζιόρα, Κωνσταντέλιας και Μπράντον Τόμας βρίσκονται στο αρχικό σχήμα και πήραν τις θέσεις των Σάστρε, Μουργ και Σαμάτα.

Ο Κοτάρσκι ήταν στην εστία. Ο Κεντζιόρα έπαιξε στα δεξιά με τον Μπαμπά αριστέρα και οι Εκόνγκ-Κουλιεράκης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Μπροστά τους το δίδυμο ήταν οι Τσιγγάρας-Σβαμπ με τον Ζίβκοβιτς να παίζει στα δεξιά, τον Τάισον αριστερά και τον Κωνσταντέλια πίσω από τον Μπράντον Τόμας.

Δοκάρι ο Παναθηναϊκός, γκολ ο ΠΑΟΚ
Το ματς ξεκίνησε με τον Τζούριτσιτς να απειλεί, μόλις στο 2′ της αναμέτρησης. Ο Σέρβος μέσος μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να κάνει μια πάσα, αυτή κόπηκε η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του με τον Τζούριτσιτς να σουτάρει απευθείας ξανά και τη μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 13′ το σουτ του Τσέριν εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο Κοτάρσκι. Και ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά στην πρώτη του ωραία ανάπτυξη και ευκαιρία άνοιξε το σκορ.

Ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Κωνσταντέλια ο οποίος έκανε το τακουνάκι, ο Μπρινιόλι απομάκρυνε τη μπάλα με το ένα χέρι αλλά ο Μπράντον Τόμας ήρθε από πίσω και την έστειλε στα δίχτυα.

Πίεσε και βρήκε την ισοφάριση το τριφύλλι
Ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε να επηρεάζεται από το γκολ που δέχτηκε και συνέχισε με σκοπό να κάνει το παιχνίδι του και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά απείλησε στο 29′ με τον Κώτσιρα να βρίσκεται σε θέση βολής εκτός περιοχής, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Κοτάρσκι εντυπωσιακά να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα όμως το τριφύλλι βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Τζούριτσιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά από τον Τσέριν, έκανε τη σέντρα προς τον Μπερνάρ, αυτός δεν πρόλαβε τη μπάλα, η άμυνα του ΠΑΟΚ προσπάθησε να διώξει με τον Παλάσιος να βάζει το πόδι του και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Παλάσιος και πάλι βρέθηκε με τη μπάλα εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με το Κοτάρσκι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα.

Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια καλή φάση για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 44′ ο Κωνσταντέλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής, έκανε το πλασέ με τον Μπρινιόλι να διώχνει. Ο διαιτητής έδωσε χέρι στον Έλληνα μέσο αλλά η απόφαση του ήταν λανθεσμένη και αν η μπάλα έμπαινε γκολ, αυτό θα μετρούσε μέσω VAR.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στην ανατροπή. Ο Κοτάρσκι βγήκε εκτός εστίας, έχασε τη μπάλα με τον Κώτσιρα να γίνεται αποδέκτης της στα δεξιά αλλά δεν επιχείρησε το σουτ παρά το γεγονός πως ο Κροάτης ήταν αρκετά εκτός εστίας. Αντίθετα πήρε μέτρα, προσπάθησε να δώσει στον Παλάσιος, αυτός άφησε για τον Τζούριτσιτς που δεν ακολούθησε τη φάση. Η μπάλα έφτασε στον Μπερνάρ στα αριστερά. Ο Βραζιλιάνος έκανε το σουτ εντός περιοχής με τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

Φάσεις και από τις δύο ομάδες, δοκάρι ο ΠΑΟΚ
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον ΠΑΟΚ να απειλεί πρώτος. Στο 52′ ο Κεντζιόρα άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Κωνσταντέλια, έκανε την παράλληλη μπαλιά με τον Μπράντον Τόμας να μην μπορεί με προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 του ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 55′. Ο Χουάνκαρ μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Ιωαννίδη που δεν πρόλαβε να μπει στη φάση, ο Παλάσιος έγινε αποδέκτης της και έκανε σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω.

Ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι δύο λεπτά αργότερα όταν ο Μπράντον Τόμας έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής έκανε ένα τρομερό σουτ με τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Μπρινιόλι.

“Ζωγραφιά” του Ζίβκοβιτς για το 2-1 του ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ στην τρίτη του καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος βρήκε ψανά το προβάδισμα. Ο Τάισον έκανε την κίνηση από το χώρο του κέντρου, στον κατάλληλο χρόνο έδωσε στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε ένα υπέροχο, γλυκό, σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Μπρινιόλι.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές ενόψει και των ευρωπαϊκών παιχνιδιών τους. Ο Παναθηναϊκός έγινε καλύτερος με τα νέα πρόσωπα που πέρασαν στο ματς και συνέχισε να πιέζει για να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

Σε ένα λεπτό ο Βιλένα είχε δύο τελικές. Στην πρώτη στο 82′ εκτός περιοχής ο Κοτάρσκι μπλόκαρε σταθερά και ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Ολλανδού έφυγε εκτός εστίας. Εν συνεχεία ο Γεντβάι ήταν αυτός που απείλησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ από τα δεξιά με τον Κοτάρσκι να διώχνει εντυπωσιακά.

Ο Γερεμέγεφ ισοφάρισε στο 90+6′
Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μλαντένοβιτς έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Γερεμέγεφ στην τρίτη του προσπάθεια να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Κοτάρσκι πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ για το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (82′ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (76′ Βιλένα), Παλάσιος (70′ Μαντσίνι), Μπερνάρ, Τζούριτσιτς (70′ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (82′ Γερεμέγεφ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπαμπά, Τσιγγάρας (62′ Οζντόεφ), Σβαμπ (71′ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Τάισον, Κωνσταντέλιας (62′ Ντεσπόντοφ), Μπράντον Τόμας (72′ Σαμάτα).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.