Μια αξιόλογη πρωτοβουλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλημμύρισε από likes στα μέσα κοινωνικής η είδηση ότι ο γνωστός καθηγητής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο της Πάτρας Νεκτάριος Πιτσιούγκας διδάσκει αφιλοκερδώς τα 35 μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων.

Κι όπως έγραψε ο πρώην Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, οδοντίατρος Παναγιώτης Παπανδρέου, με αφορμή την πρωτοβουλία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου να διδάσκονται στα μέλη του μαθήματα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής:

«Έχει ιδιαίτερη σημασία η τήρηση των παραδόσεων μας, πόσω δε μάλλον της Βυζαντινής Μουσικής. Κάτι που αυτές τις μέρες, τις μέρες του Πάσχα, αλλά και όλο το χρόνο αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σπουδαιότητα της. Απώτερος σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος να γνωρίσουν από κοντά τη μουσική σημειογραφία των παραδοσιακών χορών και προοπτικά να δημιουργηθεί ένα σύνολο Βυζαντινής και Παραδοσιακής Χορωδίας. Είναι μια πρωτοβουλία πολύ αξιόλογη που επιτέλους έγινε πραγματικότητα και γι’ αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στη δημοτική Αρχή και σ’ όλους τους συντελεστές του Χορευτικού Τμήματος και ιδιαίτερα στον υπεύθυνο κ. Χρήστο Γιαννόπουλο. Ο δε κ. Πιτσιούγκας είναι ένας εγνωσμένης αξίας δάσκαλος, με πολύ σημαντική διαδρομή και διακριτή συμβολή στη διάδοση της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.