Βόλος – ΑΕΚ 2-3: Λύτρωση από την άσπρη βούλα στο 93′ για την Ένωση στο Πανθεσσαλικό με δέκα παίκτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η νίκη για την ΑΕΚ ήρθε με περιπετειώδη τρόπο, καθώς επικράτησε 3-2 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό για την τρίτη αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η Ένωση μπόρεσε να φέρει τούμπα το ματς, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 24′ λόγω της αποβολής του Μάνταλου, χάρη στα γκολ των Γιόνσον και Τσούμπερ. Ο Ντέλετιτς που έδωσε αρχικά το προβάδισμα στο 8′, ισοφάρισε στο 72′, όμως ο Άμραμπατ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90+3′ έκανε το 3-2 και χάρισε το τρίποντο στην Ένωση.

Η Ένωση ήταν καλύτερη σε γενικές γραμμές από τον Βόλο, παίζοντας με δέκα παίκτες για πάνω από μια ώρα, όμως οι γηπεδούχοι τους έβαλαν δύσκολα με τις ωραίες εκτελέσεις του Ντέλετιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ για τον Βόλο στο όγδοο λεπτό. Έπειτα από ολέθριο λάθος του Μουκουντί που γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή, όχι όμως σε συμπαίκτη του, ο Ντέλετιτς πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και με πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Στάνκοβιτς.

Η Ένωση, των δέκα παικτών, κατάφερε να ισοφαρίσει στο 32ο λεπτό. Ο Ελίασον με εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά βρήκε τον Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Έξι λεπτά μετά ο Τσούμπερ έβαλε μπροστά στο σκορ την Ένωση. Ο Ελβετός επιθετικός με μια αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Σιαμπάνη να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Βόλος προσπάθησε να μπει στη διεκδίκηση του παιχνιδιού και το πέτυχε με τον Ντέλετιτς στο 72ο λεπτό. Έπειτα από γύρισμα του Κόμπα από τα αριστερά και αδυναμία του Γιόνσον να απομακρύνει, ο Σέρβος εκτέλεσε ωραία μέσα από την περιοχή.

Η λύτρωση της Ένωσης ήρθε στις καθυστερήσεις. Ο Μουκουντί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία και ο Κρούζλιακ σταμάτησε την μπάλα με το χέρι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Άμραμπατ, ο οποίος ευστόχησε και έδωσε τη νίκη στην Ένωση.

Τα δεδομένα της αναμέτρησης άλλαξαν για την Ένωση στο 24ο λεπτό. Ο Μάνταλος με επικίνδυνη προβολή χτύπησε τον Κόμπα και ο Μανούχος τον απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός θα απουσιάσει από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, μιας και ήταν τιμωρημένος.

Το ματς ξεκίνησε στραβά για την ΑΕΚ, αλλά το γύρισε
Το παιχνίδι για την Ένωση ξεκίνησε στραβά, καθώς η ομάδα της Μαγνησίας στην πρώτη της τελική στο ματς κατάφερε να σκοράρει μετά το ολέθριο λάθος του Μουκουντί και το πλασέ του Ντέλετιτς. Ένα λεπτό νωρίτερα ο Ρότα με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Σιαμπάνης απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι κιτρινόμαυροι απείλησαν για πρώτη φορά με τον Μουκουντί στο 16ο λεπτό, όμως το πλασέ του κατέληξε στην αγκαλιά του Σιαμπάνη που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Λίγο πριν την αποβολή του Μάνταλου, η Ένωση απείλησε με καλές προϋποθέσεις στο 22′. Ο Τσούμπερ με απίθανη ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε το γύρισμα στο πέναλτι. Αρχικά ο Ελίασον σούταρε, όμως τον σταμάτησε ο Σιέλης και στη συνέχεια ο Ρότα ανάγκασε τον Σιαμπάνη σε νέα επέμβαση.

Στο 32′ ήρθε το πρώτο γκολ της Ένωσης με τον Γιόνσον έπειτα από ωραία εκτέλεση φάουλ του Ελίασον και έξι λεπτά μετά ο Τσούμπερ πέτυχε την ολική ανατροπή. Ο Βόλος προσπάθησε να αντιδράσει, δίχως κάτι αξιοσημείωτο με το 1-2 να είναι το σκορ ημιχρόνου.

Ο Ντέλετιτς την πλήγωσε ξανά, ο Άμραμπατ τη λύτρωσε
Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος πήρε την μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου δοκίμασαν να προσεγγίσουν τα καρέ του Στάνκοβιτς κυρίως με γεμίσματα, όμως η άμυνα της Ένωσης, ειδικά ο Βίντα ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά.

Ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο μέρος έπεσε, κάτι που βόλεψε την Ένωση που προηγούταν στο σκορ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Τρουιγέ στο 46′ και το 55′, ωστόσο καμία δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη.

Ο Πόνσε απείλησε για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 60ο λεπτό. Ο Αργεντινός φορ δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ο Σιαμπάνης είχε απάντηση στην προσπάθεια του Ελίασον λίγο έξω από την περιοχή, ενώ η κεφαλιά του Βίντα δεν τον ανησύχησε.

Ο Ντέλετιτς έφερε το ματς στα ίσια στο 72ο λεπτό και μετά κλείστηκε στα καρέ του για να κρατήσει την ισοπαλία. Η ΑΕΚ πήρε την πρωτοβουλία των κίνησεων και πίεσε τα καρέ του Βόλου κυρίως από τα δεξιά. Από εκεί προήλθε η σέντρα χάρη στην οποία ο Μουκουντί έκανε την κεφαλιά και ο Κρούζλιακ έκοψε την πορεία της με το χέρι.

Βόλος: Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Ασλανίδης (46′ Κρούζλιακ), Κίτσος (46′ Λούνα), Τσοκάνης, Τρουιγέ (74′ Γκλάβτσιτς), Κορνέτ (60′ Ενγκίν), Κόμπα, Ντέλετιτς, Μωραΐτης (71′ Μραζ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (77′ Πινέδα), Γαλανόπουλος, Γιόνσον, Τσούμπερ (67′ Αραούχο), Ελίασον (77′ Άμραμπατ), Μάνταλος, Πόνσε (67′ Ζίνι).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.