ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση από τους “Ζωσιμάδες” με γκολάρα Παλάσιος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σπουδαίο διπλό για τον “ψυχωμένο” και άτυχο Παναθηναϊκό στα Γιάννινα που έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους “Ζωσιμάδες” χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Παλάσιος στο 74′ λεπτό της αναμέτρησης. Ένα τέρμα το οποίο ήρθε και χάρη στις “αλλαγές” του Γιοβάνιτς και εσωτερικές καθώς ήταν η πρώτη φάση που ο Μαντσίνι πήγε στα δεξιά και ο Παλάσιος βρέθηκε στα αριστερά και κατάφερε με πλασέ στην κίνηση να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα στάθηκε αρκετά καλά στο ματς, απείλησε τους “πράσινους”, είχε τις φάσεις του και σίγουρα δικαιούνταν κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση. Οι γηπεδούχοι μπορεί να μην είχαν κάποια σπουδαία τελική στην εστία του Μπρινιόλι αλλά έπαιξαν αρκετά καλά, ανοιχτά, απείλησαν και τους έλειψε μόνο το γκολ.

Εκτεταμένο rotation από τον Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε επτά αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Μπράγκα ενώ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στα πλάνα του λίγα λεπτά πριν τη σέντρα στο γήπεδο των Ιωαννίνων. Αρχικά ο Σέρβος είχε ανακοινώσει ενδεκάδα με τον Βέρμπιτς στο αριστερό άκρο αλλά ο Σλοβένος εξτρέμ δεν μπόρεσε να παίξει με τον Αϊτόρ να παίρνει τη θέση του.

Οι επτά αλλαγές ήταν οι Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τζούριτσιτς, Τσέριν και Αϊτόρ με τους Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Παλάσιος και Ιωαννίδη να είναι οι άλλοι τέσσερις της αρχικής ενδεκάδας του τριφυλλιού.

Στη συνέχεια του αγώνα μάλιστα ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού υποχρεώθηκε σε τρεις ακόμα αναγκαστικές αλλαγές με τους Αϊτόρ, Βαγιαννίδη και Τζούριτσιτς να αποχωρούν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο.

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης αγωνιστικής παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο και η ομάδα του Θανάση Στάικου.

Υπεροχή ο Παναθηναϊκός, τελικές ο ΠΑΣ Γιάννινα
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να είναι φλύαρος καθώς ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Ο ΠΑΣ από την άλλη απειλούσε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 6′ το σουτ του Καραχάλιου ήταν αρκετά άστοχο ενώ στο 11′ ο Τσαούσης στην αντεπίθεση επιχείρησε κάτι φιλόδοξο καθώς θέλησε να πλασάρει από μακριά τον Μπρινιόλι αλλά ο Ιταλός ήταν εκεί. Στο 14′ το σουτ του Παμλίδη έφυγε αρκετά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Έλληνα επιθετικού στο 21′.

Την ίδια στιγμή στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε τρία σουτ σε μια φάση, στο 20′, δύο από τον Αϊτόρ, ένα από τον Παλάσιος τα οποία κόντραραν και δεν κατέληξαν προς την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 38′ ο Γιοβάνοβιτς υποχρεώθηκε στις δύο πρώτες του αλλαγές καθώς οι Βαγιαννίδης – Αϊτόρ δεν μπορούσαν να συνεχίσουν στο ματς με τους Κώτσιρα – Μπερνάρ να μπαίνουν στις θέσεις τους.

Ίδια εικόνα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον ΠΑΣ να απειλεί με τον Τζίμα στο 51′ και τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Ενώ στο 58′ ο Σόρια έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, πάτησε περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Ιταλός γκολκίπερ μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

Η πρώτη τελική του Παναθηναϊκού που δεν μπλοκαρίστηκε ήρθε στο 61′ με τον Ιωαννίδη να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε εκτός της εστίας του Κλέιμαν.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς έφεραν τον Παλάσιος αριστερά και το γκολ
Στο 73′ ο Γιοβάνοβιτς που είχε κάνει αλλαγή και τον Τζούριτσιτς λόγω τραυματισμού στο 58′ προχώρησε σε δύο τελευταίες αλλαγές στο ματς. Μέσα ο Σπόραρ, μέσα ο Βιλένα εκτός οι Ιωαννίδης και Πάλμερ-Μπράουν. Την ίδια ώρα έστειλε τον Αράο στόπερ, τον Τσέριν στο “6” τον Μαντσίνι που είχε μπει αντί του Τζούριτσιτς στο δεξί άκρο και τον Παλάσιος στα αριστερά.

Και στην πρώτη επίθεση ήρθε το γκολ. Ο Μπερνάρ με σαραντάρα μπαλιά έδωσε στον Μαντσίνι στα δεξιά, αυτός έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι με τον Παλάσιος με πλασέ στην κίνηση να νικάει τον Κλέιμαν και να βάζει το γκολ που εν τέλει έδωσε το διπλό στον Παναθηναϊκό.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο δραστήριος μέχρι το γκολ ΠΑΣ δεν κατάφερε να κάνει άλλη τελική προς την εστία του τριφυλλιού μέχρι το φινάλε. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν στο 90+2′ για χέρι του Αράο αλλά ο διαιτητής και το VAR έδωσαν συνέχεια στο παιχνίδι και ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει δύο τελικές ακόμη μέχρι το φινάλε.

Αρχικά στο 90+2′ από καλή θέση ο Παλάσιος σούταρε έξω ενώ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, επιχείρησε και το σουτ αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε με το πόδι τη μπάλα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Τσαούσης, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (76′ Γκαρό), Παμλίδης (89′ Μπάλαν), Τζίμας (63′ Ροσέρο), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (38′ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Πάλμερ-Μπράουν (73′ Βιλένα), Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Τζούριτσιτς (54′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Αϊτόρ (38′ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (73′ Σπόραρ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.