Την αθώωση του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού», που κατηγορείται για βιασμό, πρότεινε ο εισαγγελέας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σοβαρές αμφιβολίες για το εάν ο πρώην σκηνοθέτης του «Σασμού», που κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, μετά από καταγγελία ηθοποιού, έχει διαπράξει το αδίκημα του βιασμού που του αποδίδεται, διατηρεί ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος εισηγήθηκε προς τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους την αθώωση του κατηγορούμενου.

«Έχω σοβαρές αμφιβολίες, μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό», είπε ο εισαγγελικός λειτουργός ζητώντας την αθώωση του κατηγορούμενου.

«Θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογενειακά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής; Είναι ένας άγνωστος που τη γνώρισε σε μπαρ;»

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσής του, ζυγίζοντας τα στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας, διατύπωσε την άποψη πως όσα έχει πει η καταγγέλλουσα «δεν αντέχουν στην κοινή λογική», ενώ σε πολλά σημεία ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός, σχολιάζοντας πως «είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά τη καρδία. Η παθούσα έδωσε μια ψυχρή κατάθεση, δεν έδειξε ότι το είχε ζήσει. Αντιθέτως, βιωματικές ήταν οι καταθέσεις Γιαννάτου και Διδασκάλου. Θα μου πεις είναι ηθοποιοί…».

«Πώς μένεις με τον βιαστή στο αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών;»

Κατά τον εισαγγελέα, θα προσέδιδε άλλη βαρύτητα στην καταγγελία της ηθοποιού αν γινόταν άμεσα, ενώ δεν πέρασε απαρατήρητο από την εισαγγελική κρίση το γεγονός ότι, ακόμα και για την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τη φίλη της, «η καθεμία έλεγε τα δικά της».

«Δεν μπορώ να δεχτώ την χημική ουσία, γιατί αυτή θα οδηγούσε σε καταστολή, ενώ μετά πήγε σε άλλο κλαμπ. Αποκλείω και την ολική μέθη. Δεν αποκλείεται η μερική μέθη, αλλά αυτό δεν ταιριάζει με την περιγραφή της παθούσας ότι λυποθύμισε», ανέφερε.

Μάλιστα, εξήγησε ότι έχει σημασία και το ποιος είναι ο δράστης, λέγοντας: «Θα διακινδύνευε τη φήμη, την καριέρα και την οικογενειακά του για πέντε λεπτά βιολογικής ορμής; Είναι ένας άγνωστος που τη γνώρισε σε μπαρ; Ο κατηγορούμενος δε μου φάνηκε να του λείπει το στοιχείο του καταλογισμού. Υποτίθεται ότι ο σκοπός της μέθης ήταν να ολοκληρώσει. Γιατί δεν ολοκλήρωσε; Γιατί σταμάτησε ο κατηγορούμενος; Πάνω στη βιολογική στιγμή κι όμως σταμάτησε. Το θύμα μετά, τι του λέει αυτού του καθάρματος; Φεύγει; Τρέχει; Του λέει ‘να πάω στο Ακρωτήρι!’. Μπορούσε να πάει στο σπίτι της, υπάρχουν γυναίκες που θα ούρλιαζαν. Πώς μένεις με τον βιαστή στο αμάξι σε μια διαδρομή 30 λεπτών; Επικαλείται την κ. Δρακάκη που την διαψεύδει», είπε, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία και επιχειρεί να πιαστεί «από τις κλωστές».

«Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα, υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν»

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Δήλωσα παραίτηση από τη δουλειά μου και δεν έχω βγει σε κανάλια να μιλήσω. Υπήρχαν φήμες ότι είμαι εγώ για την καταγγελία και βγήκα μόνος μου και είπα ότι είμαι αυτός που λέει αυτή η κυρία. Σεβόμενος το metoo και την οικογένειά μου. Λένε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις μένεις μόνος σου, εγώ δεν έμεινα ούτε μια στιγμή. Τα παιδιά μου είναι εδώ, οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι ηθοποιοί της σειράς, οι συμμαθητές μου. Μέσα σε όλα αυτά τα ψέματα, υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν. Όσοι με συμπαθούν αλλά κι όσοι δεν με συμπαθούν θα πουν ότι είμαι ειλικρινής», είπε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, αρνούμενος ότι έχει διαπράξει το αδίκημα του βιασμού που τον έφερε αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Νωρίτερα, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του σκηνοθέτη, οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή και Βύρων Κόλασης, ενώ αναγνώστηκαν ένορκες καταθέσεις, μεταξύ άλλων, της Μιμής Ντενίση και της Άντας Λιβιτσάνου.

Η δίκη συνεχίζεται στις 11 Ιουνίου με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και των δύο πλευρών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.