Πάτρα: Το Δημογραφικό, το θέμα Ημερίδας που έγινε με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η ημερίδα με θέμα «Δημογραφικό: Καμπανάκι κινδύνου! Η Ελλάδα γερνάει – Αναγκαιότητα και πρωτοβουλίες» που διοργάνωσε ο Πατραϊκός Όμιλος Πολιτιστικής- Τουριστικής- Αθλητικής- Καλλιτεχνικής-Εθνικής Παράδοσης και Κληρονομιάς, με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στην Ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης ΠΔΕ, Χαράλαμπος Μπονάνος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας, Γεωργία Ντάτσικα.

Ο κ. Μπονάνος τόνισε μεταξύ των άλλων: «Η κοινωνία μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη σε πολλά επίπεδα και σε νοοτροπία και σε υποδομές για να ανταπεξέλθει στις αναδυόμενες ανάγκες και προκλήσεις της δημογραφικής γήρανσης. Η συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το δημογραφικό, η δημιουργία υπουργείου οικογένειας , ένα εθνικό σχέδιο δράσης αποτελούν σημαντικά βήματα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που αποτελεί πλέον πρόβλημα πατριωτικής συνείδησης».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής πολιτικής κ. Ντάτσικα δήλωσε τα εξής: «Στη χώρα μας, η οικογένεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ο σημαντικότερος πυρήνας, το σταθερό στήριγμα και ασφαλές καταφύγιο του ανθρώπου.Επενδύοντας στην οικογένεια, επενδύουμε στην κοινωνία! Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τον Μάρτιο του 2024, στη διαδικασία διαβούλευσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, που συντόνισε το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, απέστειλε στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, δράσεις και επισημάνσεις αναφορικά με τις διαφορετικές πτυχές του Δημογραφικού ζητήματος.

Η αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος δεν είναι υπόθεση ενός φορέα. Είναι συλλογική, εθνική υπόθεση. Χρειάζεται σύζευξη δυνάμεων για την αντιμετώπιση του και πρέπει να καταβληθεί συστηματική δουλειά και πολύς χρόνος για να ανατραπούν οι αριθμοί..»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.