Ολυμπιακός – Λαμία 4-0: Από τεσσάρα σε τεσσάρα οι απόλυτοι ερυθρόλευκοι με ηγέτη Φορτούνη και killer Μασούρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ολυμπιακός βγάζει υγεία, όρεξη αλλά και φαντασία και αυτοματισμούς στο παιχνίδι του το τελευταίο διάστημα και αυτή ακριβώς την εικόνα -που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τους οπαδούς του- είχε και στην αναμέτρηση με την Λαμία το βράδυ της Κυριακής (3/9) στο “Γεώργιος Καραϊσκάκής”, για να φτάσει σε ένα πειστικό 4-0 και να πανηγυρίσει το “3 στα 3” στην Stoiximan Super League και την 5η διαδοχική επιτυχία του σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι δύο κορυφαίοι παίκτες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ στο ματς, Μασούρας και Φορτούνης, ήταν εκείνοι που έδωσαν τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα τους με τα γκολ τους στο πρώτο μέρος (εξαιρετικοί επίσης οι Έσε και Καμαρά, θετικότατοι οι Μπιελ και Ορτέγκα σε αυτό το διάστημα) ενώ στο δεύτερο οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν πλήρως τον έλεγχο απέναντι στους Φθιώτες και έφτασαν στο ευρύ 4-0 με το αυτογκόλ του Βασιλαντωνόπουλου στο 62′ και το τέρμα του Ελ Κααμπί στις καθυστερήσεις.

Σημειώνεται πως ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του στις πρώτες τρεις αγωνιστικές (10-0 τα γκολ) ενώ έφτασε τις επτά νίκες στα ισάριθμα ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος απέναντι στην Λαμία σε επίπεδο πρωταθλήματος (17-0 τα γκολ).

Ντεμπούτο για τον Ορτέγκα στα ερυθρόλευκα
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1, με τον Πασχαλάκη να υπερασπίζεται την εστία, τους Ρέτσο και Ντόη να συνθέτουν το δίδυμο στην καρδιά της άμυνας, τον Κίμι να καλύπτει το δεξί άκρο και τον Ορτέγκα να παίρνει το βάπτισμα του πυρός με τα ερυθρόλευκα παίζοντας στα αριστερά. Οι Έσε και Καμαρά πήραν θέση στον άξονα έχοντας μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο τον Κώστα Φορτούνη, με τον Μπιελ να παίζει στα δεξιά της επίθεσης και τον Μασούρα στα αριστερά και τον Ελ Κααμπί να βρίσκεται στο “κουτί”.

Το ματς βρήκε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά και ο Ολυμπιακός που μπήκε ορμητικά και επιθετικά είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 6′, με τον Φορτούνη να παίζει υποδειγματικά το 1-2 με τον Μπιελ και να τροφοδοτεί τον Ισπανό, το πλασέ του οποίου έφυγε έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κοσέλεφ.

Η Λαμία δεν κλείστηκε όμως πίσω, τουναντίον βγήκε και εκείνη μπροστά και μέχρι το 15′ κατάφερε να “τρομάξει” τους γηπεδούχους έχοντας μάλιστα δύο καλές στιγμές με τον Καρλίτος μέσα σε ισάριθμα λεπτά: στο 10′ το σουτ του από πλάγια θέση υποχρέωσε τον Πασχαλάκη να αποκρούσει και στο 11′ είδε τον Ντόη να βάζει σωτήρια το σώμα του και να διώχνει σε κόρνερ το επικίνδυνο σουτ που έκανε ο Ισπανός μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 17ο λεπτό ήρθε το 1-0 για τον Ολυμπιακό μέσα από στημένη φάση με πρωταγωνιστές τους δύο “συνήθεις υπόπτους” των ερυθρολεύκων στην εκκίνηση της σεζόν. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και έφερε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Μασούρα να πιάνει το σουτ στην κίνηση με το δεξί και να στέλνει συστημένη τη μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Κοσέλεφ.

Σούπερ Φορτούνης σε ρόλο δημιουργού και εκτελεστή
Το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα να ξαναπάρουν τα ηνία στα επόμενα λεπτά, να ελέγξουν το ματς μέσω κατοχής μπάλας και καλής κυκλοφορίας και να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ στο 32ο λεπτό.

Μετά από σέντρα του Κίνι από τα δεξιά οι αμυντικοί της Λαμίας απέτυχαν να απομακρύνουν τη μπάλα και αυτή στρώθηκε στον Φορτούνη λίγο πιο πίσω από το σημείο του πέναλτι, με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό να νικάει με δεξί σουτ τον Κοσέλεφ και να μεγαλώνει το προβάδισμα του Ολυμπιακού (2-0).

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ακόμη καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με πρωταγωνιστή τον Μπιελ που δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο φινάλε του 45λεπτου ο εξαιρετικός Φορτούνης (60 ενέργειες με τη μπάλα, 21 πάσες στην επίθεση) έκρυψε τη μπάλα μαζί με τον Ορτέγκα και το μόνο που του έλειπε ήταν το σουτ για να ολοκληρώσει ιδανικά την εντυπωσιακή ομαδική προσπάθεια των Πειραιωτών.

Ο Ροντινέι μπήκε και καθάρισε την υπόθεση νίκη
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε λίγο, όμως οι φάσεις στις δύο εστίες δεν έλειψαν. Ο Ολυμπιακός απείλησε αρχικά με τους Ελ Κααμπί (52′) και Καμαρά (53′) και η Λαμία “απάντησε” με την επικίνδυνη κεφαλιά του Λόνγκο που έδιωξε σωτήρια μέσα από τη μικρή περιοχή ο Κίνι, για να μπει στο 60ο λεπτό στο ματς ο Ροντινέι (αντί του Ορτέγκα) και να “προκαλέσει” το τρίτο γκολ δύο λεπτά αργότερα.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έκανε κίνηση από τα δεξιά απέναντι στον Σαραμαντά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής της Λαμίας, με τον Βασιλαντωνόπουλο να αιφνιδιάζεται και να τη στέλνει άθελά του στο βάθος της εστίας της ομάδας του (3-0).

Το γκολ αυτό έδωσε ώθηση στους ερυθρόλευκους και στα επόμενα λεπτά έψαξαν ακόμη ένα, θέλοντας να εκμεταλλευτούν και την απογοήτευση από πλευράς Λαμίας, με τους Φορτούνη (65′) και Ελ Κααμπί (68′) να φλερτάρουν με το τέταρτο γκολ της ομάδας τους αλλά να μην μπορούν να νικήσουν τον Κοσέλεφ.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο οι παίκτες και των δύο ομάδων έριξαν στροφές, με αυτούς του Μαρτίνεθ να κάνουν διαχείριση δυνάμεων και εκείνους του Βόκολου να εμφανίζουν σημάδια κόπωσης αλλά και απογοήτευσης, με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν πάντως τον έλεγχο και να χάνουν πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 87ο λεπτό, με τον Φορτούνη να υποδέχεται με υπέροχο τρόπο τη μπάλα στο ημικύκλιο, να γυρίζει το σώμα του και να κάνει το σουτ, για να στείλει τη μπάλα να βρει στη ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Ο Φορτούνης σέρβιρε, ο Ελ Κααμπί πρόσθεσε το κερασάκι
Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν ωστόσο να ψάχνουν το κερασάκι για να το προσθέσουν στην τούρτα και το έβαλαν στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Φορτούνη να βγάζει ασίστ για σεμινάριο (δεύτερη στο παιχνίδι για εκείνον) και τον Ελ Κααμπί να βγαίνει σε θέση βολής, για να γράψει το τελικό 4-0 με υπέροχο διαγώνιο πλασέ και να εκτοξεύσει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία της ομάδας του πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τα ματς των εθνικών ομάδων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος (60′ Φρέιρε), Ντόη, Ορτέγκα (60′ Ροντινέι), Καμαρά, Έσε (73′ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (73′ Καρβάλιο), Φορτούνης, Ελ Κααμπί, Μπιελ (81′ Μπρίνιτς)
ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Πάβλοβετς, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιες (81′ Τζανδάρης), Σλίβκα, Στάνκο, Τσιλούλης (46′ Λόνγκο (64′ Ακούνια), Καρλίτος (86′ Μάλτσι), Μαρτίνεθ (46′ Μούλα)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.