Η τρομακτική προσομοίωση που δείχνει πως λειτουργεί η ατομική βόμβα που έφτιαξε ο Oppenheimer

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυκλοφορία της ταινίας Oppenheimer αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο πίσω από το Manhattan Project, τον Dr. J. Robert Oppenheimer, και την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Το ιστορικό αυτό έργο, το οποίο αποσκοπούσε στην κατασκευή του πιο καταστροφικού όπλου που είχε δει ποτέ ο κόσμος, κορυφώθηκε με τη ρίψη δύο ατομικών βομβών στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η πρώτη βόμβα, γνωστή ως «Little Boy», έπεσε στην πόλη της Χιροσίμα στις 6 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και αφήνοντας μόνιμες επιπτώσεις για μήνες μετά. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 9 Αυγούστου, η βόμβα «Fat Man» έπεσε στο Ναγκασάκι, προκαλώντας παρόμοια καταστροφή και απώλειες ζωών.

Η ισχύς αυτών των βομβών οδήγησε την Ιαπωνία στην παράδοση στις 15 Αυγούστου, σηματοδοτώντας το τέλος του πολέμου αλλά εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή, την πυρηνική εποχή και τον Ψυχρό Πόλεμο. Με τη δυνατότητα καταστροφής ολόκληρων πόλεων με το πάτημα ενός κουμπιού, ο κόσμος αντιμετώπιζε πλέον τη ζοφερή πραγματικότητα της καταστροφικής δυναμικής των πυρηνικών όπλων.

Ο Δρ Oppenheimer , γνωστός ως «πατέρας της ατομικής βόμβας», εξέφρασε αργότερα τύψεις, αναγνωρίζοντας ότι τα χέρια του ήταν γεμάτα αίμα για το ρόλο του στη δημιουργία ενός τόσο θανατηφόρου όπλου.

Ένα τρισδιάστατο κινούμενο σχέδιο από το κανάλι AiTelly του YouTube προσφέρει μια εικόνα της εσωτερικής λειτουργίας μιας ατομικής βόμβας. Όταν η βόμβα ρίχνεται, ένας διακόπτης πυροδότησης ενεργοποιείται σε ένα συγκεκριμένο ύψος, χάρη σε θυρίδες βαρομετρικής ανίχνευσης, συλλέκτες και ραντάρ υψομέτρου. Ο διακόπτης πυροδότησης ενεργοποιεί μια σειρά από πυροκροτητές ναυτικών όπλων που αναφλέγουν το φορτίο στο εσωτερικό της βόμβας.

Στη συνέχεια, τέσσερις μεταξωτοί σάκοι σκόνης, καθένας από τους οποίους περιέχει δύο κιλά πυρίτιδας, προωθούν ένα βλήμα ουρανίου με την εκπληκτική ταχύτητα των 300 μέτρων ανά δευτερόλεπτο. Αυτό το ουράνιο συγκρούεται με περισσότερο ουράνιο που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της βόμβας, συνοδευόμενο από τέσσερις εκκινητές πολωνίου, ξεκινώντας την πυρηνική σχάση. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτή η διάσπαση των ατόμων οδηγεί σε μια κατακλυσμική έκρηξη που ισοπεδώνει ολόκληρες πόλεις.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.