ΚΚΕ για Ψηφιακό Σχολείο: Τα παιδιά χρειάζονται εκπαιδευτικούς και όχι οθόνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Γυμνάσιο Ριζωμάτων «που έχει τρύπα στο εργαστήριο Φυσικής, η οποία καλύφτηκε με χαρτόνι και πολλοί εκπαιδευτικοί ήρθαν τον Δεκέμβρη (!), ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέο κλείσιμο σχολείων και υποκατάστασή τους με μια ψηφιακή πλατφόρμα, που μόνο σχολείο δεν είναι», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΚΚΕ για το νέο Ψηφιακό Σχολείο που παρουσιάστηκε την Παρασκευή σε σχολείο της Ημαθίας, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Περισσός υποστηρίζει πως «επί της ουσίας, με τις σημερινές του ανακοινώσεις, βάζει ταφόπλακα στην ολοκληρωμένη λειτουργία σχολείων σε απομακρυσμένες περιοχές και στην ανάγκη να έχουν εκπαιδευτικούς που θα μεταδίδουν τη γνώση δια ζώσης και όχι μέσω οθόνης».

«Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη γιατί ανοίγει τον δρόμο και σε νέο κλείσιμο σχολείων και συγχωνεύσεις, όπου – τα όρια της ‘αντοχής της οικονομίας’, πασπαλισμένα με δήθεν παιδαγωγικά κριτήρια – το επιβάλλουν», προσθέτει.

«Μια τέτοια ψηφιακή μετάβαση τελικά οδηγεί σε μορφωτική υστέρηση»

Όπως τονίζει, «όσο, δε, για την ανακοίνωση για ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για ‘κανονικό’, δια ζώσης φροντιστήριο, όπως υποκριτικά επικαλείται η κυβέρνηση, είναι τουλάχιστον προκλητική», ενώ σημειώνει πως «αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι στόχος της είναι να στερήσει από τα παιδιά που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη, την αναγκαία διαπροσωπική επαφή με τους εκπαιδευτικούς και η οποία μπορεί να δοθεί και μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, που συστηματικά υποβαθμίζεται από όλες τις κυβερνήσεις».

«Τα σχολεία, οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν ανάγκη από μια τέτοια ψηφιακή μετάβαση που τελικά οδηγεί σε μορφωτική υστέρηση. Το ΚΚΕ εδώ και τώρα απαιτεί να στηριχτούν τα σχολεία με εκπαιδευτικούς και να δοθούν χρήματα για να είναι ασφαλή», υπογραμμίζει.

Και καταλήγει πως αυτή η εξέλιξη «αποδεικνύει ότι τα περίφημα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία πληρώνει ο λαός μας, αφορούν τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Γι’ αυτό, στις 9 Ιούνη πιο δυνατό ΚΚΕ. Για να μην περάσουν αυτά τα απαράδεκτα σχέδια».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.