Ηλικιωμένοι κολύμπησαν σε νερά με λύματα: Νόμιζαν πως είναι ιαματικά επειδή ήταν ζεστά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Τι κι αν υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει την κολύμβηση στην περιοχή, ηλικιωμένοι λουόμενοι σπεύδουν στη θάλασσα στην περιοχή Λινοπεραμάτων Ηρακλείου Κρήτης και κολυμπούν, νομίζοντας ότι τα νερά είναι ιαματικά καθώς είναι ζεστά από τα επεξεργασμένα λύματα από επιχειρήσεις της περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Creta24.gr, την αποκάλυψη έκανε μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και την εκπομπή «Πρώτη Θέση» ο Υγιεινολόγος Προϊστάμενος Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής Περιφέρειας Κρήτης, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνης Παπαδάκης, ο οποίος ανέφερε πως στην συγκεκριμένη περιοχή εκβάλλουν επεξεργασμένα λύματα από επιχειρήσεις.

Οι λουόμενοι, σύμφωνα με τον ίδιο, επιλέγουν την συγκεκριμένη παραλία επειδή τα νερά είναι ζεστά, νομίζοντας ότι έχουν ιαματικές ιδιότητες. Υπάρχει μάλιστα πινακίδα που απαγορεύει το κολύμπι, όμως κάποιοι την αφαιρούν.

Ο κ. Παπαδάκης απηύθυνε έκκληση τους πολίτες να μην πηγαίνουν στην συγκεκριμένη περιοχή για κολύμπι, καθώς ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.