Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Με γκολάρες του Όρτα την γκρέμισε από την κορυφή και πηγαίνει στη Λεωφόρο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μάχη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είχε νικητή τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-0 της ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και γκρέμισαν την Ένωση από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ήρωας για τους Πειραιώτες ο Αντρέ Όρτα, ο οποίος με σουτάρα εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ στο 65ο λεπτό, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 90+2′ ξανά με υπέροχο τρόπο. Πλέον, η ΑΕΚ, μετά και τη νίκη του ΠΑΟΚ, έπεσε στην δεύτερη θέση με 75 πόντους στο -2.

Η Ένωση για να κατακτήσει το πρωτάθλημα δεν θέλει απλώς νίκη επί της Λαμίας, αλλά και ήττα ή ισοπαλία του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης επί του Άρη. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είναι 3ος με 73 πόντους στο +2 από τον Παναθηναϊκό και με νίκη ή ισοπαλία στη Λεωφόρο “κλειδώνει” την 3η θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στην τελευταία και καθοριστική αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League, η ΑΕΚ υποδέχεται την Λαμία (19/5, 20:00) στην OPAP Arena, ενώ ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από τον Άρη στο Βικελίδης (19/5, 20:00).

Το ματς
Το παιχνίδι είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά. Οι δυνατές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή κυριαρχούσαν, όπως και η διάθεση των δύο ομάδων να γίνουν απειλητικές. Στο 6ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι απείλησαν με γυριστό του Φορτούνη στην κίνηση και την μπάλα να φεύγει άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Λιβάι βρέθηκε απέναντι από τον Τζολάκη και έπεσε στην περιοχή, προσπαθώντας να τον περάσει. Ωστόσο ήταν εκτεθειμένος, σύμφωνα με βοηθό και VAR.

Στο 11′ ο Ολυμπιακός πλησίασε στο γκολ. Μετά από λάθος μεταβίβαση των φιλοξενούμενων, ο Έσε έδωσε στον Ποντένσε, ο οποίος τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί αριστερά στην περιοχή. Ο Μαροκινός έκανε το διαγώνιο πλασέ, έδιωξε ο Στάνκοβιτς με τα πόδια σε κόρνερ.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες μεγάλες ευκαιρίες, με την Ένωση να έχει την μεγαλύτερή της στο 37′. Ο Λιβάι Γκαρσία πάτησε στην περιοχή από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο δεύτερο δοκάρι, ο Ελίασον από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ. Οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με συνεχόμενες τελικές.

Στο 41′ ο Ελ Κααμπί αστόχησε από τα αριστερά στην περιοχή υπό την πίεση του Κάλενς, ενώ λίγο αργότερα νέο σουτ του Ποντένσε έφυγε άουτ. Στο 42′ ο Φορτούνης εκτέλεσε εκτός περιοχής, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει δίχως μεγάλο πρόβλημα. Η Ένωση είχε δύο τελικές με Γκατσίνοβιτς και Γκαρσία, με το 0-0 να παραμένει έως το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Αλμέιδα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Γιόνσον αντί του Σιντιμπέ, με τον Πινέδα να αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ολυμπιακός φαινόταν να πατάει καλύτερα και στο 55′ είχε καλή στιγμή. Ο Όρτα βρήκε χώρο εκτός περιοχής, εκτέλεσε, με την μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 61ο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά εκτός περιοχής, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο του Στάνκοβιτς. Ο Αλμέιδα στην προσπάθειά του να διορθώσει την κατάσταση πέρασε τους Άμραμπατ και Πόνσε στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 66ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το γκολ που αναζητούσαν. Ο Ποντένσε έκανε το γέμισμα προς την περιοχή, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κεφαλιά και τον Στάνκοβιτς να αποκρούει. Ο Μαροκινός πήρε το ριμπάουντ, γύρισε εκτός περιοχής, με τον Όρτα να σκοράρει με ένα ξερό, μονοκόμματο σουτ.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ πήγε για φουλ επίθεση, με τον Ολυμπιακό από την πλευρά του να διαχειρίζεται το προβάδισμα. Ωστόσο, η Ένωση δυσκολευόταν να φτιάξει την μεγάλη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Τζολάκη. Στο 80′ ο Άμραμπατ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά προς τον Πόνσε, με τον Κρητικό γκολκίπερ να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και να μπλοκάρει.

Στο 85′ ο Τσούμπερ έκανε το σουτ από τα αριστερά στην περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε αντιληφθεί την κίνηση του Ελβετού και έδιωξε την μπάλα. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν το… κερασάκι στην τούρτα. Ο Μαρτίνς τροφοδότησε τον Όρτα που έκανε το overlap από τα αριστερά, έκανε το σουτ -έμοιαζε με γέμισμα- από δύσκολη γωνία, αιφνιδίασε τον Στάνκοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το φινάλε του παιχνιδιού βρήκε τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν με τον κόσμο τους το τρίποντο και την ΑΕΚ να πέφτει στην 2η θέση και να χάνει το προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Αποστολόπουλος (69′ Κίνι), Τσικίνιο (88′ Καρβάλιο), Έσε, Όρτα, Ποντένσε (61′ Μαρτίνς), Φορτούνης, Ελ Κααμπί.
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ (46′ Γιόνσον), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (62′ Άμραμπατ), Ελίασον (70′ Μάνταλος), Αραούχο (62′ Πόνσε), Γκαρσία (70′ Τσούμπερ).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.