Ταγίπ Ερντογάν: Η Ισπανία είναι από τους φίλους που κατανοεί καλύτερα τη συμβολή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα κοινά προγράμματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που εκτελεί ή θα μπορούσε να εκτελέσει η Τουρκία με την Ισπανία αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση που είχε στη Μαδρίτη με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ.

«Κάναμε ένα βήμα με το TCG Anadolu (σ.σ. το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο). Τώρα θέλουμε να προχωρήσουμε σε μια υψηλότερη ή ανώτερη έκδοσή του και έχουμε ξεκινήσει τις εργασίες γι’ αυτό» είπε μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η Τουρκία κάνει «κάποια βήματα και στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν επίσης να πραγματοποιηθούν από κοινού (σ.σ. με την Ισπανία)», ενώ -όπως είπε- η Τουρκία επιδιώκει να σημειώσει πρόοδο και στην κατασκευή μη επανδρωμένων υποβρυχίων: «Όπως γνωρίζετε, πολλές χώρες στον κόσμο έχουν κάνει πολύ, πολύ προχωρημένα βήματα σε αυτές τις προσπάθειες.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στην αμυντική συνεργασία της χώρας του με την Ισπανία. «Η Ισπανία υποστηρίζει τόσο τη συλλογική ασφάλεια της Τουρκίας ως συμμάχου, όσο και τη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ με τα συστήματα αεράμυνας που έχουν αναπτυχθεί στη χώρα μας από το 2015. Ως εκ τούτου, εκ μέρους του εαυτού μου και του έθνους μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους Ισπανούς φίλους μας» δήλωσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε επίσης την υποστήριξη της Μαδρίτης προς την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ισπανία είναι ένας από τους φίλους μας που κατανοεί καλύτερα τη συμβολή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει παράσχει την ισχυρότερη υποστήριξη στη διαδικασία ένταξής μας, από την αρχή. Ελπίζουμε ότι αυτή η στάση θα συνεχίσει να ενισχύεται το επόμενο διάστημα» είπε ο κ. Ερντογάν.

Τέλος, επισήμανε ότι συζήτησε με τον Ισπανό πρωθυπουργό «την αυξανόμενη απειλή της ισλαμοφοβίας και της ξενοφοβίας σε όλη την Ευρώπη» .

ertnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.