Βουλιάζουν τα νησιά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο 94% φτάνουν ήδη οι προκρατήσεις στα νησιά των Κυκλάδων, του Αργοσαρωνικού και του Ιουνίου για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, στα ακίνητα που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση σε πλατφόρμες τύπου Airbnb.

Η έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου E – Real Estates για την «Η» δείχνει πως τα νησιά θα βουλιάξουν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου και ειδικότερα το 3ήμερο από Παρασκευή 21 Ιουνίου έως Δευτέρα 24 Ιουνίου, τόσο από έλληνες όσο και από ξένους ταξιδιώτες.

«Σε 18 δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς τα ποσοστά προ-κρατήσεων κυμαίνονται από 52% έως 94% στην πλατφόρμα Airbnb», σημειώνει ο Πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E – Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, προσθέτοντας ότι «τις επόμενες ημέρες θα καταγραφούν αυξητικές τάσεις στις προ-κρατήσεις, που θα φτάσουν στο 100% σε πολλούς νησιωτικούς προορισμούς».

Βασίλισσα του 3ημέρου αναδεικνύεται η Ύδρα που ήδη έχει 94% πληρότητα, ενώ ακολουθούν η Νάξος με 88%, η Κύθνος με 86%, η Αίγινα με 84%. «Αξίζει να αναφέρουμε ότι καθώς έχει ξεκινήσει η καλοκαιρινή σεζόν, όλα τα ακίνητα που διατίθενται το καλοκαίρι με βραχυχρόνια μίσθωση είναι ανοιχτά, οπότε τα υψηλά ποσοστά αφορούν και πολύ περισσότερα ακίνητα συγκριτικά με αυτά που ήταν διαθέσιμα την περίοδο του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς», εξηγεί ο κ. Μπάκας.

Σύμφωνα με την AirDNA, στην Μύκονο, είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης 2.881 αυτοτελείς κατοικίες ή/και διαμερίσματα, στη Σαντορίνη 3.378, στη Πάρο 1.182 και στη Τήνο 903.

Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων που καταγράφονται αφορούν αποκλειστικά αυτοτελείς κατοικίες/διαμερίσματα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, δεν αφορούν ξενοδοχειακές μονάδες ή/και πανσιόν.

Ύδρα – Σπέτσες
Τα κοσμοπολίτικα νησιά του Αργοσαρωνικού Ύδρα και Σπέτσες, καταγράφουν προ-κρατήσεις 94% και 73% αντίστοιχα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις στις Σπέτσες κυμαίνεται από 605€ για κατοικία 55τμ , ενώ στην Ύδρα από 740€ για κατοικία 55τμ.

Τήνος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο 21/6 – 24/6 αγγίζει το 60% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος διανυκτέρευσης ποικίλει ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τη χιλιομετρική απόσταση από τη Χώρα. Το συνολικό κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 355€ για κατοικία 52τμ..

Σύρος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων να κυμαίνεται στο 71% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις είναι από 255€ για κατοικία 55τμ.

Πάτμος
Στη Πάτμο, το ποσοστό προ-κρατήσεων σε ακίνητα εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζει το 68% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 455€ για κατοικία 55τμ.

Σκιάθος
Στη Σκιάθο, το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 81% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 290€ και αφορά κατοικία 40τμ.

Σκόπελος
Στη Σκόπελο, οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζουν το 74% στην πλατφόρμα Aribnb. Το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις για μια συμβατική κατοικία ξεκινά από 230€ αφορά κατοικία 80τμ.

Άνδρος
Στην Άνδρο, το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 245€ για κατοικία 60τμ. , ενώ το ποσοστό προ-κρατήσεων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αγγίζει το 63%, στην πλατφόρμα Aribnb.

Κύθνος
Το ποσοστό προ-κρατήσεων αγγίζει το 86%, ενώ το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 608€ για κατοικία 45τμ.

Αίγινα
Στο νησί της Αίγινα, η δυναμικότητα των ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι 504 κατοικίες. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 84% , ενώ το κόστος μίσθωσης για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 311€ για κατοικία 48τμ.

Μύκονος
Το νησί των ανέμων, έχει τη τιμητική του και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 70% στην πλατφόρμα Aribnb, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 2.881 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνεται από 402€ για κατοικία 60τμ.

Σαντορίνη
Η Σαντορίνη, το νησί του ηφαιστείου, καταγράφει προ-κρατήσεις στο 79%, στην πλατφόρμα Aribnb. Η δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν τις 3.378 κατοικίες το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 239€ για κατοικία 45τμ.

Πάρος
Στη Πάρο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 69% στην πλατφόρμα Aribnb, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 1.182 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 247€ για κατοικία 42τμ.

Νάξος
Στη Νάξο οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 91% στην πλατφόρμα Aribnb, με τη δυναμική ακινήτων εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης να αγγίζουν τις 1.967 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κυμαίνεται από 542€ έως 946€. Η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 36τμ και η ανώτατη τιμή, κατοικία 110τμ.

Κέα
Το πιο κοντινό κυκλαδονήσι στην Αττική καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 78%, στην πλατφόρμα Aribnb. Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με την AirDNAείναι 348 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 605€ για κατοικία 120τμ.

Ζάκυνθος
Η Ζάκυνθος καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 52%, στην πλατφόρμα Aribnb. Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με την AirDNA είναι 1.366 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 173€ για κατοικία 63τμ στη περιοχή Λιθακιά. 100τμ.

Κεφαλονιά
Η Κεφαλονιά καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 68% στην πλατφόρμα Aribnb,. Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με την AirDNA είναι 1.115 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 156€ για κατοικία 45τμ στο Ληξούρι.

Λευκάδα
Η Λευκάδα καταγράφει προ-κρατήσεις της τάξεως του 73%, στην πλατφόρμα Aribnb. Η δυναμική σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σύμφωνα με την AirDNA είναι 822 κατοικίες. Το κόστος μίσθωσης κυμαίνεται από 226€ για κατοικία 55τμ στη περιοχή Μαραντοχώρι και από 232€ για κατοικία 50τμ στη πόλη.

ΠΗΓΗ imerisia.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.