σπιράλ: “Μήπως ήρθε η ώρα του Εισαγγελέα; – Η πόλη δεν έχει ακόμα μάθει ποιος υπέθαλψε τον ξυλοδαρμό των συμβασιούχων τον Απρίλιο”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης σπιράλ, αναφέρονται τα εξής:

Πάνε δύο μήνες από το πρωινό της 12ης Απριλίου, τότε που καταγγέλθηκε ξυλοδαρμός δύο συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, κατά την προσπάθεια ανακατάληψης του Δημαρχείου. Πάνε δύο μήνες και από την επώνυμη μαρτυρία ενός εξ αυτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πως αντιδήμαρχοι και στελέχη της δημοτικής αρχής συνόδευαν αυτούς που τον έδειραν εκείνο το ξημέρωμα. Η πόλη οφείλει να μάθει τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωί και ποιους βαραίνουν ποινικές ή/και πολιτικές ευθύνες.

Στο μεταξύ το πανελλήνιο παρακολουθεί, σχεδόν καθημερινά, μέσα από τα πανελλαδικής εμβέλειας ΜΜΕ, πλάνα από κάμερες που έχουν τυχαία καταγράψει κινήσεις ανθρώπων, περιστατικά, πράξεις βίας, ακόμα και εγκλήματα. Κάμερες βρίσκονται παντού, από απομακρυσμένα μέρη σε μικρά νησιά μέχρι σε καταστήματα και υπηρεσίες έξω από τα οποία κάποιος πέρασε, κάποιος στάθηκε, κάποιος παρανόμησε. Από καυγάδες ανηλίκων μέχρι κίνηση αγνοουμένων, όλα έχουν βιντεοσκοπηθεί. Μόνο από την οδό Κορίνθου δεν υπήρξε υλικό, προκειμένου να δούμε πόσοι, ποιοι και με τι διαθέσεις -και πιθανώς «οπλισμό»- κινήθηκαν προς τους συμβασιούχους στις 12 Απριλίου 2024. Είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο.

Πιστοί στην ευθύνη που αναλάβαμε απέναντι στους ψηφοφόρους μας και στη δημοκρατία, αναλαμβάνουμε να ασκήσουμε την αντιπολιτευτική μας υποχρέωση και να ελέγξουμε την τοπική εξουσία, εν προκειμένω τη δημοτική αρχή. Ζητάμε να μάθουμε τι συνέβη εκείνο το πρωί, ποιοι γνώριζαν, ποιοι ενορχήστρωσαν και ποιοι ενεπλάκησαν στον ξυλοδαρμό. Τα τελευταία σημάδια αλαζονείας και αυταρχικότητας του δημάρχου (απέναντι στους ανθρώπους της εστίασης, έναντι του Σ.Ο.Ψ.Υ. κλπ), σε συνέχεια της επιθετικότητας του προς τους συμβασιούχους του δήμου και τους πολιτικούς του αντιπάλους, μας ανησυχούν ακόμα περισσότερο.

Αν η δημοτική αρχή δεν έχει την ευαισθησία να απαντήσει πειστικά, αν η αστυνομία δεν βρίσκει άκρη στο μυστήριο, αναρωτιόμαστε «μήπως ήρθε η ώρα να επιληφθεί ο Εισαγγελέας;». Οι επώνυμες καταγγελίες στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πρέπει να εξεταστούν, οι πατρινοί δημότες δικαιούνται να πληροφορηθούν την αλήθεια, η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.