Ηλεία: Στις φυλακές Γρεβενών ο 37χρονος δολοφόνος της 11χρονης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στις φυλακές Γρεβενών μεταφέρθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο 37χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει και δολοφόνησε την 11χρονη Βασιλική στην Ηλεία.

Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος βρισκόταν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο αποφασίστηκε η μυστική μεταγωγή του στην Πάτρα για την αποφυγή επεισοδίων με την οικογένεια του θύματος, σύμφωνα με το tempo24.

Σημειώνεται πως το σωφρονιστικό κατάστημα «ειδικού τύπου» φιλοξενεί κρατούμενους που έχουν διαπράξει σεξουαλικής φύσεως αδικήματα.

Ποια η διαδικασία

Μετά την άφιξή του στις φυλακές Γρεβενών, θα υποβληθεί σε τεστ covid και μια σειρά εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είναι χρήστης ουσιών, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση της κατάστασης του από κοινωνική λειτουργό, τον αρχιφύλακα του καταστήματος και τη διεύθυνση των φυλακών ενώ αν κριθεί απαραίτητο ή αν το ζητήσει και ο ίδιος θα περάσει και από ψυχιατρικό έλεγχο για να δουν αν υπάρχει ο κίνδυνος αυτοτραυματισμού ή κάποιας περίεργης συμπεριφοράς που θα προκαλέσει προβλήματα.

Τι έχει ομολογήσει στις Αρχές

Στην κατάθεσή του ο δολοφόνος του κοριτσιού φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι προσπάθησε να συνευρεθεί με την 11χρονη και όταν εκείνη αρνήθηκε, εκείνος «θόλωσε» και τη σκότωσε. Επιχείρησε, μάλιστα, να πείσει τους αστυνομικούς πως είχε «ραντεβού» με το παιδί, το οποίο πήγε εκεί «με τη θέλησή του». «Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πως μου ήρθε και της είπα να πάμε βόλτα. Το κανονίσαμε για τις 20:00 το βράδυ. Όταν έφυγα από το σπίτι της, ήρθε και με βρήκε κρυφά».

Έπειτα ο 37χρονος έσυρε το άψυχο κορμί του παιδιού στο χωράφι και την πέταξε πίσω από κάποια καλάμια. Αμέσως μετά πήγε στο σπίτι της μάνας του, όπου δίχως ίχνος τύψεων αποκοιμήθηκε.

Την επόμενη ημέρα, μάλιστα, συμμετείχε κανονικά και στις έρευνες της οικογένειας για τον εντοπισμό του παιδιού, παίζοντας θέατρο πως δεν γνωρίζει τι πραγματικά είχε συμβεί.

ΠΗΓΗ ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.