Ο Νόαμ Τσόμσκι έπαθε εγκεφαλικό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Βραζιλία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περιπέτεια με την υγεία του έχει ο διάσημος διανοούμενος Νόαμ Τσόμσκι μετά από εγκεφαλικό που υπέστη και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.

Ο 95χρονος διάσημος γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκι έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Ιούνιο γεγονός που έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν το βάρος της απουσίας του από την ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον πόλεμο στη Γάζα.

Την είδηση για το εγκεφαλικό επιβεβαίωσε η Βαλέρια Τσόμσκι λέγοντας ότι ο καθηγητής του ΜΙΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο στην πατρίδα της, τη Βραζιλία, αφού υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο τον περασμένο Ιούνιο.

Το ζευγάρι ταξίδεψε με ένα αεροσκάφος ασθενοφόρου με δύο νοσοκόμες μόλις έγινε αρκετά καλά για να φύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την Βαλέρι Τσόμσκι, ότι ο σύζυγός της εξαιτίας του εγκεφαλικού δυσκολεύεται να μιλήσει και ότι έχει προσβληθεί η δεξιά πλευρά του σώματός του.

Καθημερινά όπως ανέφερε ένας νευρολόγος, ένας λογοθεραπευτής και ένας πνευμονολόγος επισκέπτονται τον ακαδημαϊκό.

Ο Τσόμσκι σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια χειρονομία θρήνου και οργής όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα ανέφερε η συζυγός του.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.