Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου: «Ασημένια» η εθνική μας στο Ακροβατικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ακροβατικό, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Σε έναν τελικό που άρχισε με καθυστέρηση λόγω βροχής και στον οποίο μετείχαν τρεις χώρες, η ελληνική ομάδα, την οποία συγκροτούσαν οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Αρτεμη Κουτράκη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Βασιλική Θάνου, συγκέντρωσε 191.8100 βαθμούς και έμεινε στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία που βαθμολογήθηκε με 192.7166 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ομάδα της Γερμανίας συνέθεσαν επτά γυναίκες, οι Κλάρα Μπλάιερ, Αμελίε Μπλούμενταλ Χατς, Μαρία Ντενίσοφ, Σολέν Γκισάρ, Ντάρια Μάρτενς, Ζουζάνα Ρόφνερ και Ντάρια Τον, καθώς και ο 27χρονος Φρίτγιοφ Ζάιντελ, ο οποίος στο παρελθόν έχει ασχοληθεί με τις καταδύσεις.

Την τρίτη θέση στον τελικό του ακροβατικού πήρε η Ιταλία που συγκέντρωσε 159.2966 βαθμούς.

Τα αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης στο Ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου ολοκληρώνονται σήμερα (14/6) με τρεις τελικούς. Από ελληνικής πλευράς, το Ολυμπιακό ντουέτο των Ευαγγελίας Πλατανιώτη και Σοφίας Μαλκογεώργου θα αγωνιστεί στις 11:30 π.μ. στον τελικό του τεχνικού προγράμματος, διεκδικώντας με πολλές αξιώσεις ένα μετάλλιο. Το απόγευμα (17:30) θα γίνει ο τελικός στο ελεύθερο ομαδικό, όπου συμμετέχουν μόλις τέσσερις χώρες και η Ελλάδα είναι φαβορί για το χρυσό.

https://www.zougla.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.