Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. σε ανακοίνωσή της, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος Μακράκης Γ. και ο Γ.Γραμματέας  Τηλιγάδας Κ.,  αναφέρει:

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι το επίδομα ανεργίας δεν πρέπει “να είναι αντικίνητρο για την εργασία” και ότι “δεν θέλουμε τους ανθρώπους να είναι εθισμένοι σε κάποια επιδόματα, μόνο και μόνο για να μην δουλεύουν”, προκαλεί, τουλάχιστον, θυμηδία.

Τη στιγμή που δεν μπορούν να ζήσουν οι εργαζόμενοι με πλήρη μισθό, ο κ. Μητσοτάκης κάνει λόγο για ανθρώπους εθισμένους στα επιδόματα μόνο και μόνο για να μη δουλεύουν. Υπενθυμίζουμε στον πρωθυπουργό ότι από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων (Απρίλιος 2024) 871314 μόνο 172678 λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, το οποίο ισούται με το 55% του κατώτατου μισθού.

Στην εποχή της διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη με τον πληθωρισμό στα ύψη, κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τον κατώτατο μισθό. Ποσό μάλλον ένας επιδοτούμενος  άνεργος με το 55% του κατώτατου. Επιπλέον υπενθυμίζουμε στον κ. πρωθυπουργό ότι το επίδομα ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα και προέρχεται  από τις εισφορές των εργαζομένων.

Προφανώς η δήλωση του πρωθυπουργού προσβάλλει το σύνολο των ανέργων και επιχειρεί να τους θέσει εντελώς στο κοινωνικό περιθώρια, αλλά και να εξυπηρετήσει το σχέδιο για την οριστική απόσυρση του κράτους από οποιαδήποτε παρέμβαση υπέρ των αδύναμων συμπολιτών μας.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.