Κατρίνης: “Δεν έχουν πάρει κανένα μήνυμα – Αμετανόητοι, αδιόρθωτοι και αλαζόνες”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης από το βήμα της Βουλής.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο κ.Κατρίνης την χαρακτήρισε εξοργιστική και προσβλητική για τους πολίτες.

‘’ Πίσω από κάποιες φαινομενικά απολογητικές διατυπώσεις, αναδείχθηκε και πάλι η καθεστωτική νοοτροπία του κ.Μητσοτάκη, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του.

Το μήνυμα που έστειλε αυτή τη φορά ο κ.Μητσοτάκης στους Έλληνες πολίτες είναι ότι ‘’αυτός ξέρει καλύτερα’. Και ότι θα συνεχίσει να κάνει ό,τι έκανε.’’ τόνισε ο κ.Κατρίνης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι μόλις προχθες ο κ.Μητσοτάκης ανακάλυψε τις ολιγοπωλιακές συμπεριφορές στην αγορά.

‘’Προχθες ανέλαβε την πρωθυπουργία και κάνει διαπιστώσεις; Δεν υπάρχει ολιγοπωλιακή διάσταση μήπως στον τομέα της ενέργειας, τις τράπεζες και τον ιδιωτικό τομέα της υγείας;

Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που η κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να μην φορολογηθούν και να μην πληρώσουν για τα υπερκέρδη που έβγαλαν.

Ειδική αναφορά, έκανε ο κ.Κατρίνης στις αυξήσεις που έρχονται στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος λέγοντας:

‘’Ο κύριος Πρωθυπουργός δεν έχει ακούσει τίποτα, προφανώς, για τις αυξήσεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας το Μάιο. Και οι αυξήσεις αυτές θα περάσουν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος από εδώ και πέρα.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από την Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων αναφέρουν ότι τον Ιούνιο, το πράσινο ή ειδικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για τους οικιακούς καταναλωτές θα είναι αυξημένο από 11,66% έως και 65%.

Όταν αρχίσουν να έρχονται οι λογαριασμοί στους πολίτες, να δούμε ποιες  δικαιολογίες θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση.’’

Μιλώντας για την ακρίβεια, ο Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε ότι υπάρχουν ελληνικά προϊόντα τα οποία  πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές στο εξωτερικό από ό,τι στην Ελλάδα. Και όταν το επισημαίνουν πολίτες και καταναλωτικές οργανώσεις, η κυβέρνηση τους κατηγορεί για λαϊκισμό.

Σε ότι αφορά στη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ο κ.Κατρίνης τόνισε:

‘’Δεν έχει νόημα, βεβαίως, σε ένα αλαζόνα Πρωθυπουργό να του επισημαίνει κανείς ότι χώρες όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Πολωνία μείωσαν το ΦΠΑ στα τρόφιμα και μαζί μείωσαν και τις τιμές στο ράφι.

Στην πραγματικότητα, ο κ.Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία θέλουν υψηλό ΦΠΑ όχι μόνο στη βενζίνη, αλλά και στα τρόφιμα, γιατί εκεί στηρίζονται τα  φορολογικά έσοδα.

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης , στην προχθεσινή του συνέντευξη, απέδειξε ότι δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα λέγοντας ότι ‘’κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα κάνουμε κινήσεις πανικού και θα μειώσουμε το ΦΠΑ.’’

Ο Μιχάλης Κατρίνης τόνισε με έμφαση ότι τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Υπουργός των Οικονομικών επιβεβαιώνουν ότι δεν πήραν κανένα μήνυμα αφού υπεραμύνονται του  κεφαλικού φόρου στους ελεύθερους επαγγελματίες και της επιβολής τεκμηρίων.

Ο κ.Κατρίνης , έκλεισε την ομιλία του λέγοντας:

‘’ Ο κύριος Μητσοτάκης επέλεξε αντίπαλο, του βγήκε όμως μπροστά κάτι άλλο. Έθεσε εκβιαστικά διλήμματα που οι πολίτες και τα απέρριψαν και του τα γύρισαν πίσω.

Λέει ότι πήρε το μήνυμα αλλά δεν πήρε κανένα μήνυμα.

Απέναντί του όμως έχει μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Αυτή η κοινωνική πλειοψηφία σύντομα θα βρει πολιτική έκφραση και αυτοί που απείχαν θα έρθουν στην κάλπη για να δώσουν το τελικό χτύπημα σε αυτή την κυβέρνηση.

Γιατί υπάρχουν δημιουργικές δυνάμεις, έτοιμες  να στηρίξουν ένα ρεαλιστικό και συνεκτικό σχέδιο διακυβέρνησης. Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους εμάς, να ανοίξουμε το δρόμο για αυτή την προοπτική.’’

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.