Φωτιές: Μάχη με τις φλόγες και μηνύματα από το 112

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μία μετά την άλλη ξεσπούν οι πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μηνύματα από το 112 σε Κιλκίς, Λάρισα, Πέλλα

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του Αγίου Θωμά για απομάκρυνση μετά τη φωτιά που ξέσπασε στη Λάρισα.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα.

Λάρισα: Φωτιά ξεκίνησε από υπολείμματα καλλιεργειών

Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Θωμά.

Η πυρκαγιά καίει σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιά και στο Κιλκίς όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χέρσο και δίπλα είναι χαράδρα με λίγη δασική. Στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 αεροσκάφη ενώ μεταβαίνει και ένα ζεύγος καναντέρ.

Επίσης, ενεργοποιήθηκε το 112. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Χέρσο Κιλκίς. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» γράφει το μήνυμα του 112.

Επίσης, φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αγροτοδασική εκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 28 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 2ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα, ενώ σηκώθηκαν και επιχειρούν από αέρος και δύο αεροσκάφη. Οι φλόγες είναι σε κοντινη απόσταση από τον οικισμό.

Αυτό που προβληματίζει τις πυροσβεστικές δυνάμεις είναι ο δυνατός αέρας που πνέει στην περιοχή και για τον σκοπό αυτό προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά όσο πιο γρήγορα μπορούν. Για τον σκοπό αυτό, εστάλη 112, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα.

Δύο πυρκαγιές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή των Βασιλικών, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 15:00 και καίει ξερά χόρτα. Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση οκτώ οχήματα με 16 πυροσβέστες. Επιπλέον, συνδράμουν και υδροφόρα οχήματα του δήμου Θέρμης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη φωτιά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι σε χορτολιβαδική έκταση κοντά στη Νέα Απολλωνία του δήμου Βόλβης. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα.

Σημειώνεται ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Φωτιά και στο Ακόντιο Λιβαδειάς

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στο Ακόντιο Λιβαδειάς. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.40 και καίει χαμηλή βλάστηση.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιηθεί 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα και από αέρος συντρέχουν 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.