Τρείς ημέρες jazz στο προαύλιο του νέου Δημαρχείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ενότητα jazz & more ανοίγει τις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας στις 9.30 το βράδυ την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (παλαιό Αρσάκειο).

Οι φίλοι της jazz και… όχι μόνο, θα παρακολουθήσουν ένα τριήμερο μουσικής πανδαισίας και ξενάγησης από ξεχωριστούς καλλιτέχνες στους δρόμους της jazz και τα αχαρτογράφητα» μονοπάτια της.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ “KOLIDA BABO”

Το βράδυ της προσεχούς Παρασκευής οι “Kolida Babo”, δύο μουσικοί που ειδικεύονται στα πνευστά με ακούσματα και επιρροές από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας θα αφήσουν στην πρεμιέρα του θεσμού το δικό τους στίγμα.  Ο Σωκράτης Βότσκος από την Πέλλα και ο Χάρης Π. από την Αθήνα, με οδηγό τη δημιουργικότητα και «όχημα» τη συλλογική έκφραση θα αποκαλύψουν επι σκηνής γιατί η jazz και η μουσική γενικότερα  είναι μια παγκόσμια γλώσσα που πρέπει να είναι προσβάσιμη στον καθένα.

Στα live sessions εξερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας και τις folk παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstract electronics και την free jazz.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕ “THE HARPER TRIO”

H Maria-Christina Harper, electric jazz αρπίστα και συνθέτρια, παίρνει το Σάββατο 16 Ιουνίου τη σκυτάλη προκειμένου να αποκαλύψει εκ νέου τον ήχο της άρπας στον κόσμο της jazz.

Μέσα από το  ενδιαφέρον της να ξεπεράσει τα παραδοσιακά όρια της άρπας, παρουσιάζει το όργανό με νέους και συναρπαστικούς τρόπους, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές της μουσικές ρίζες με τη free jazz δημιουργεί έναν ακαταμάχητο, συναρπαστικό ηχητικό σύμπαν, όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση.

Η Maria-Christina συνεργάστηκε με δύο εξαιρετικούς αναγνωρισμένους μουσικούς. Με τον ντράμερ Evan Jenkins και τη δυναμική σαξοφωνίστα Josephine Davies  φτιάχνοντας το μουσικό σχήμα Harper Trio για το οποίο δημιούργησε επτά πρωτότυπες συνθέσεις. Οι συνθέσεις φλερτάρουν με τους avant-garde και ψυχεδελικούς ήχους, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον spiritual jazz ηχητικό τοπίο.

Συντελεστές: Maria-Christina (άρπα), Evan Jenkins (ντραμς), Josephine Davies  (σαξόφωνο).

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΚΑΙ ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΑLEKOS VRETOS QUARTET “MEDITERRANEAN ECHOES”

Το τριήμερο της ενότητας “Jazz & more” κορυφώνεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο προαύλιο του παλαιού Αρσακείου με την εμφάνιση του Alekos Vretos Mediterranean Echoes, που αυτή τη φορά δεν περιλαμβάνει κρουστά ή ντραμς.

Εδώ ο ρυθμός υπονοείται, αφήνοντας χώρο στους μουσικούς να χρησιμοποιήσουν τις μελωδίες για να πουν αυτό που θέλουν. Το ούτι με το παραδοσιακό κλαρίνο του Γιάννη Δίσκου, και το μπάσο του Ντίνου Μάνου με το πιάνο του Δημήτρη Βερδίνογλου συνομιλούν αβίαστα.

Κορυφαίοι δεξιοτέχνες πλέκουν τα δικά τους στοιχεία επάνω στις μελωδίες που καλούνται να ερμηνεύσουν και να τις κάνουν δικές τους, χωρίς να στερούν το αυθεντικό χρώμα και το νόημα. Οι συνθέσεις που θα ακουστούν είναι και των τεσσάρων, καθώς κυριαρχεί ο συλλογικός μουσικός χαρακτήρας.

Ανάμεσά στις συνθέσεις παρεμβάλλονται, και αγαπημένες συνθέσεις των Ara Dinkjian, Simon Shaheen, Anouar Brahem, κ.ά.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Γιάννης Δίσκος(κλαρίνο), Δημήτρης Βερδίνογλου (πιάνο) Ντίνος Μάνος (μπάσο), Αλέκος Βρέτος (ούτι).

 

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10,00€, φοιτητικό – άνεργοι και άτομα άνω των 65 ετών 7,00€ – Συνολικό «πακέτο» και για τις τρεις ημέρες 20,00€ (ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ).

Έκδοση εισιτηρίων στο ticketservices.gr και πριν την έναρξη των συναυλιών στην είσοδο του παλαιού Αρσακείου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.