Πάτρα: «Η κίτρινη ταπετσαρία» στο Σκαγιοπούλειο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία μοναδική θεατρική εμπειρία απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο χώρο του Σκαγιοπουλείου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της παράστασης «Η κίτρινη ταπετσαρία».

Στην υπέροχη αίθουσα του πρώτου ορόφου και με την αθρόα προσέλευση του κόσμου, που έγινε ένα με το σκηνικό της παράστασης εκτυλίχθηκε η ιστορία μιας γυναίκας, που παλεύει με τους δαίμονές της σε μια εποχή και μια κοινωνία, που οι ψυχικές ασθένειες αντιμετωπίζονταν πολύ διαφορετικά απ’ ότι σήμερα. Η ηθοποιός Ελένη Καλαντζοπούλου ενσάρκωσε με ευαισθησία την εύθραυστη ηρωίδα της Γκίλμαν, σε έναν απαιτητικό μονόλογο, που συγκίνησε και προβλημάτισε. Αρωγοί της επί σκηνής ήταν ο εικαστικός Αλέξανδρος Μάγκος, που με το χαρτί και το κάρβουνο αποτύπωσε in situ τις ψυχικές διακυμάνσεις της ηρωίδας, αλλά και η σχεδιάστρια ήχου Αγάπη Ζάρδα, που απέδωσε ηχητικά τον ψυχισμό και τα αδιέξοδα της νεαρής γυναίκας. Εξαιρετικοί και οι φωτισμοί του Don Mitre, που δημιούργησαν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η παράσταση που αποτελεί το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της ΑΜΚΕ S.M.O.C θα επαναληφθεί το Σάββατο 15 Ιουνίου και οι θέσεις είναι εξαντλημένες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.