Πάτρα: Τσουχτερό κρύο σήμερα – Μέχρι και στους -4 η θερμοκρασία στα ορεινά της Αχαΐας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Παγωμένη” θα είναι η σημερινή ημέρα , καθώς το κρύο θα είναι έντονο, στην Πάτρα, ενώ στα ορεινά της Αχαΐας το θερμόμετρο θα πέσει πολύ κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μόνο τις απογευματινές ώρες αναμένεται να συννεφιάσει.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, καθώς τις πρωινές και βραδινές ώρες το θερμόμετρο δεν θα δείξει πάνω από τους 3 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι  θα φθάσει τους 11 βαθμούς. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα πνέουν με ταχύτητα μέχρι 4 μποφόρ και η  υγρασία θα ξεπεράσει το 68%.

Στα ορεινά του νομού το ψύχος θα είναι δριμύ με την θερμοκρασία να πέφτει ακόμη και στους -4 βαθμούς, ενώ η αίσθηση του κρύου θα είναι για -7 βαθμούς!

Αναλυτικά:

Τη Δευτέρα στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τοπικές καταιγίδες.  Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της βόρειας και ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης καθώς και στα ορεινά των νησιών του Αιγαίου. Από το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα λίγα σύννεφα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά Στα βόρεια και τα ανατολικά ηπειρωτικά έως 09 βαθμούς, στα δυτικά  και τα νησιά έως 12 βαθμούς Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.