Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης θα πουν σήμερα, Σάββατο το τελευταίο «αντίο» συγγενείς και φίλοι στον 32χρονο αστυνομικό, που δολοφονήθηκε από τον 44χρονο Νορβηγό σε μπυραρία, για έναν ασήμαντο λόγο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/12) ο 44χρονος κατηγορούμενος τσακώθηκε με το θύμα και τον κουμπάρο του τελευταίου, αναφορικά με το ποια χώρα, μεταξύ Ελλάδας και Νορβηγίας, είναι πιο ασφαλής.

Απολογείται ο δράστης

Εν τω μεταξύ, σήμερα απολογείται στον 4ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης ο δράστης. Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

«Άκουσα από την παρέα του αστυνομικού ότι έχει μαχαίρι»

Παράλληλα, μάρτυρας περιέγραψε τι συνέβη το μοιραίο βράδυ.

«Κάποια στιγμή άκουσα τα άτομα από την παρέα του αστυνομικού να λένε ότι έχει μαχαίρι.Μέχρι να βγω από το μπαρ είδα δύο να συμπλέκονται μαζί του και άκουσα τον νεαρό να φωνάζει ”με μαχαίρωσε, με μαχαίρωσε”. Τον ρώτησα ”τι έκανες” και μου είπε στα αγγλικά ”φεύγω”. Τότε είδα και τον δεύτερο νεαρό τραυματισμένο», ανέφερε μάρτυρας.

«Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει»

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Θοδωρής Καραγιάννης, δικηγόρος του κατηγορούμενου, τόνισε ότι, ο πελάτης του, «δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενημερώθηκε από εμένα το απόγευμα για την κατάληξη του θύματος. Ισχυρίζεται ότι ήταν μία συμπλοκή και εκείνη την ώρα δεχόταν γροθιές».

Ο κατηγορούμενος από την πλευρά του, φέρεται ότι υποστήριξε πως, «δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν. Από εσάς πληροφορήθηκα για την τραγική κατάληξη του επεισοδίου. Βρισκόμουν κι εγώ σε μία διαμάχη εκείνη τη στιγμή. Δε θυμάμαι τι ακριβώς έγινε, έπρεπε να παίρνω φάρμακα και είχα καταναλώσει αλκοόλ».

Ο 44χρονος, που διαμένει τα τελευταία 9 χρόνια στην Ελλάδα, είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για βίαιο έγκλημα στη Νορβηγία, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ο κουμπάρος του θύματος, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με το ίδιο μαχαίρι από τον 44χρονο, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

 ΠΗΓΗ 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.