Βαρβιτσιώτης: Ενίσχυση του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στον ενίσχυση του κρίσιμου ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων μέσα από την ανάπτυξη της εγχώριας ναυπηγικής βιομηχανίας αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε σήμερα Τετάρτη (15/5) στο συνέδριο DEFEA Conference 2024, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο πρωήν υπουργός χαρακτήρισε «επείγουσα» την ανάγκη αντιμετώπισης των σύγχρονων προκλήσεων σε μια περίοδο αυξανόμενων συγκρούσεων στην Ανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή και ταχύτατα εξελισσόμενων γεωπολιτικών ανακατατάξεων.

Επισήμανε ότι η Ευρώπη θα πρέπει δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια και την οικονομική ευημερία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για καινοτομία και συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα της αναζωογόνησης των ευρωπαϊκών ναυπηγείων, ιδιαίτερα ενόψει των αυξανόμενων επενδύσεων στην άμυνα σε ολόκληρη την ήπειρο.

Με πάνω από 160 δισεκατομμύρια ευρώ προγραμματισμένα για έργα άμυνας τις επόμενες δύο δεκαετίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης προέτρεψε για μεγαλύτερες επενδύσεις και διευκόλυνση των ευρωπαϊκών ναυπηγικών ικανοτήτων προκειμένου να διασφαλιστεί η στρατηγική αυτονομία και ασφάλεια.

Για το ναυπηγικό τοπίο της Ελλάδας, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε τη μεταμόρφωση του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά και τη δυνατότητά του να λειτουργεί ως κέντρο για εμπορικές και ναυτικές δραστηριότητες.

Όπως είπε, αποτελεί όραμα του νέου επενδυτή του Ναυπηγείου Γιώργου Προκοπίου να ιδρύσει ένα ναυπηγείο παγκόσμιας κλάσης στην Ελλάδα, ικανό να σχεδιάζει και να κατασκευάζει πλοία για το Πολεμικό Ναυτικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.