«Βροχή» οι καταγγελίες για τις εισπρακτικές – Σε απόγνωση οι δανειολήπτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Βροχή» οι καταγγελίες για τις εισπρακτικές εταιρείες, οι οποίες φαίνεται να χρησιµοποιούν αθέµιτες πρακτικές προκειµένου να πιέσουν τους δανειολήπτες. Χαρακτηριστική η περίπτωση δανειολήπτη που κατήγγειλε στο MEGA πως εισπρακτική εταιρεία ζήτησε εδώ και τώρα 20.000 ευρώ, όλο το ποσό του δανείου που είναι σε ρύθµιση δηλαδή, και αυτό µόνο και µόνο επειδή καθυστέρησε την καταβολή ενός ποσού €200.

∆ηλαδή για €200 δόσεων του ζητούν €19.000, όλο το κεφάλαιο. «Το 2004 είχα µαγαζί, πήρα ένα δάνειο 30.000, το πλήρωνα, στην κρίση δεν µπόρεσα (…). Με παίρνουν 23 φορές τη µέρα», είπε χαρακτηριστικά. Το παράπονό του και την αγωνία του για να µη χάσει το σπίτι του µοιράστηκε ακόµα ένας δανειολήπτης. «Το έχουν βγάλει σε πλειστηριασµό. Εκτός του ότι έχω καταστραφεί οικονοµικά, έχει δηµιουργήσει και τεράστιο πρόβληµα στην υγεία µου», ανέφερε. Εξίσου αδιανόητη και άλλη περίπτωση, µε ακόµα µία καταγγελία από ακόµα έναν δανειολήπτη σε απόγνωση.

Για µια πιστωτική κάρτα άκουσε από εισπρακτική εταιρεία να του ζητούν άµεσα το ποσό των 2.820. «Μου είπαν ότι πρέπει να βάλω το ποσό των €2.820 και µου χάριζαν τους τόκους µέχρι τις 20 κάτι του Ιουνίου, δηλαδή είχα ένα περιθώριο απ’ όταν µε είχαν πάρει τηλέφωνο περίπου 20 ηµέρες», ανέφερε. «Εγώ τους είπα την οικογενειακή µου κατάσταση, ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό θέµα υγείας, ανήλικα τέκνα, ενοίκιο, έκανα µια προσφορά των €1.500, τα οποία θα τα δανειζόµουνα, δεν τα είχα ούτε αυτά, αρνήθηκαν την προσφορά µε την αιτιολογία ότι ήµουν αγενής και η επιλογή ήταν ή €2.820 ή αλλιώς δικαστικός επιµελητής», αποκάλυψε. Ακόµα και τότε όµως, όταν πλήρωσε µε κόπο, δεν τελείωσαν τα βάσανά του, αφού, όπως θα πει, το να πάρει µία απόδειξη στα χέρια του ήταν «Γολγοθάς».

«Βρήκα το χρηµατικό ποσό, το δανείστηκα για την ακρίβεια, και ύστερα από 5-10 φορές που έκανα κρούση για το εξοφλητήριο στο τηλέφωνο και µε πήγαιναν από µέρα σε µέρα και από βδοµάδα σε βδοµάδα, µου στείλανε και το εξοφλητήριο ηλεκτρονικά», σηµειώνει. Την ίδια ώρα δικηγόροι σηµειώνουν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. «Τους ψάχνουµε για να απαντήσουν, δεν απαντάνε εύκολα. (…)

Ζητούν τεράστιες προκαταβολές». «Είχαµε ένα δάνειο από την Alpha Bank το οποίο δόθηκε στην CEPAL 110.000€ και το οποίο τον Μάρτη έγινε µία δωρεά χρηµατική σε εµάς, νόµιµη, µέσω τραπέζης. 50.000€ δώσαµε οι οποίες ακόµη από τον Μάρτη δεν έχουν πιστωθεί στον λογαριασµό και εµείς εξακολουθούµε και δίνουµε δόσεις για τις 110.000€. Ενώ υπάρχουν οι αποδείξεις που έχουµε πληρώσει τις 50.000€ έναντι των 110.000€, η CEPAL εξακολουθεί και παίρνει τις δόσεις για 110.000€ και δε φαίνεται να έχει πιστωθεί», ανέφερε άλλη δανειολήπτρια στην εκποµπή Live News του MEGA.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.