FIBA: Έπεσε πέντε θέσεις η εθνική στην κατάταξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης παρέμειναν οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως έμειναν εκτός βάθρου και τερμάτισαν στην 4η θέση.

Η15η θέση που κατέλαβε η εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα είχε ως αποτέλεσμα να… κατρακυλήσει κατά πέντε θέσεις στην κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIBA).

H εθνική ανδρών βρισκόταν στην 9η θέση πριν το εναρκτήριο τζάμπολ της διοργάνωσης, αλλά η λήξη αυτής τη βρίσκει στην 14η. Μία πτώση που την επηρεάζει, αφού όπως όλα δείχνουν η εθνική θα τοποθετηθεί στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Η μεγάλη πτώση της εθνικής οφείλεται και στο γεγονός πως η νέα Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, ανέβηκε 8 θέσεις και πλέον είναι 3η. Επιπρόσθετα, ο «χάλκινος» στη Μανίλα, Καναδάς, ανέβηκε 9 θέσεις και βρίσκεται στο Νο6. Η μεγαλύτερη άνοδος, πάντως είναι αυτή της Λετονίας που ανέβηκε 22 θέσεις και είναι 8η. Στην 6η θέση βρίσκεται η «ασημένια» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, Σερβία.

Στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης παρέμειναν οι ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως έμειναν εκτός βάθρου και τερμάτισαν στην 4η θέση. Σε αυτό επηρέασε η κατάληψη της 9ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 από την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2019, Ισπανία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.