Νεκτάριος Φαρμάκης: «Μπροστά για τα Καλάβρυτα των έργων και της προκοπής»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη σηµασία που αποδίδει η Περιφερειακή Αρχή στον ∆ήµο Καλαβρύτων, όχι µόνο ως περιοχή που αποτελεί ένα πολύτιµο ιστορικό και πολιτιστικό «κεφάλαιο» για τη ∆υτική Ελλάδα, αλλά και ως περιοχή ισχυρής οικονοµικής δύναµης, υπογράµµισε ο Νεκτάριος Φαρµάκης που επισκέφθηκε χθες το βράδυ, τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία.

Μιλώντας σε πολίτες των δύο περιοχών, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί σε έργα και δράσεις στην περιοχή την τελευταία 4ετία, σηµειώνοντας µεταξύ άλλων ότι διατέθηκε ποσό άνω των 30 εκ. ευρώ για έργα οδοποιίας, συντήρησης και καθαρισµού χειµάρρων, κ.λπ., ενώ µίλησε και για την µεγάλη επένδυση στο Χιονοδροµικό Κέντρο Καλαβρύτων, τονίζοντας πως µετά την α’ φάση του έργου θα ακολουθήσει και η β’ φάση µε στόχο το Χιονοδροµικό στα Καλάβρυτα να γίνει ένα από τα καλύτερα και πιο άρτια χιονοδροµικά κέντρα στην Ελλάδα.

ΝΕΟ ∆ΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Επίσης, υπενθύµισε ότι η Περιφέρεια συνέβαλλε καθοριστικά, χρηµατοδοτώντας πολλά ακόµα έργα όπως την αποπεράτωση του νέου δηµαρχείου, αλλά και τους νέους χώρους αναψυχής που δηµιουργήθηκαν ή θα δηµιουργηθούν σε 13 οικισµούς του ∆ήµου Καλαβρύτων. «Πάνω απ’ όλα όµως, είµαστε περήφανοι για τον τρόπο µε τον οποίο αναδείξαµε τα Καλάβρυτα ως τον τόπο από τον οποίο ξεκίνησε η εθνική παλιγγενεσία.

Ήµασταν η µόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε πρόγραµµα ΕΣΠΑ για την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση, στο πλαίσιο του οποίου δηµιουργήσαµε και ένα σύγχρονο ψηφιακό µουσείο, το οποίο πλέον βρίσκεται µόνιµα στην Κλειτορία» τόνισε µεταξύ άλλων.

«ΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟΥΣ»

Τέλος, υπογράµµισε ότι οι Περιφερειακές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, πρέπει να δείξουν µία κατεύθυνση: «Μπροστά! Μπροστά για τα Καλάβρυτα των έργων και της προκοπής! Το «πίσω» το είδαµε, το ξέρουµε και δεν πρέπει να το ξαναζήσουµε. Το «µπροστά» µας περιµένει όλους!».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.