Ηλίας Ηλιόπουλος: «Πολιτισμός, στάση ζωής»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Ηλίας Ηλιόπουλου, υποψήφιου με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά

«Δύο είναι οι εχθροί της πολιτικής και του πολιτισμού: ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός» (Μάνος Χατζιδάκις)

Σε μια πόλη και σε μια χώρα που ο λαϊκισμός και ο ελιτισμός περισσεύουν, που τα πολλά τελευταία χρόνια οι ευκαιρίες χάνονται η μία μετά από την άλλη και δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια και για άλλες χαμένες ευκαιρίες, σε μια πόλη που ήταν κάποτε πραγματικό εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, ένα σταυροδρόμι αγαθών και ιδεών και σήμερα έχει πνιγεί στα σκουπίδια, στα αυτοκίνητα, στο καυσαέριο και στην εγκατάλειψη, στη πόλη των 7 Πρωθυπουργών, για την οποία οι «επαγγελματίες» πολιτικοί δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ, υπάρχουν κάποιοι που ενδιαφέρονται.

Νέοι άνθρωποι, με φρέσκιες ιδέες, με προσόντα και ικανότητες, με κουλτούρα και άποψη, με άριστη γνώση των προβλημάτων που την απασχολούν και συγκεκριμένες λύσεις για καθένα από αυτά, με πραγματικό όραμα για την πόλη. Με τον Πέτρο Ψωμά γνωριζόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια και μοιραζόμαστε το κοινό μας πάθος για την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε και που σήμερα μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Για όλους αυτούς τους λόγους συντάσσομαι κι εγώ στο πλευρό του για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί την Πάτρα των ονείρων μας!»

Ο Ηλίας Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε Κοινωνική Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση από το ΕΑΠ, στο Μάρκετινγκ & Επικοινωνία από το ΟΠΑ και τώρα ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό στο Αρχαίο Θέατρο & Σύγχρονη Πρόσληψη. Έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΑΤΕΙ Πάτρας και στο ΑΤΕΙ Πύργου, στο Ε.Α.Π. καθώς και στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Εξέδιδε το περιοδικό fresh (1999 -2010) το οποίο είχε τιμηθεί με το Βραβείο Καλύτερου Περιοδικού Ελληνικής Περιφέρειας και το 2ο Βραβείο στα Πανελλήνια Βραβεία ΕΒΓΕ, ενώ υπήρξε ειδικός συνεργάτης στο τμήμα μάρκετινγκ του Ομίλου Πελοπόννησος και πρόσφατα συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών ως Επαγγελματικός Σύμβουλος στο Γραφείο Διασύνδεσης.

Αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημ/φων Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου (F.A.E.P.), της Ακαδημίας Μάρκετινγκ, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Θεατρολόγων. Ιδρυτικό μέλος του πρώτου Δ.Σ. του ερασιτεχνικού σχήματος Πάτρας «Ρεφενέ», δημιουργός της θεατρικής ομάδας του ΑΣΤΟ – Επικοινωνούμε, έχοντας σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις με πιο πρόσφατη την πρωτότυπη θεατρική παράσταση «Στα χρόνια της Πανδημίας» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τη Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος. Οργανωτής επί σειρά ετών Καρναβαλικών Ομάδων με πολλά βραβεία και διακρίσεις και μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, εμπνευστής του ΚΑΡΤ Πάτρας. Είχε εκλεγεί ως ο νεότερος Διαμερισματικός Σύμβουλος του Κεντρικού Διαμερίσματος του Δήμου Πατρέων. Από το 2022 εκπροσωπεί το σπιράλ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Έχει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο, που είναι φοιτητής στο Τμήμα Ηλεκ/γων – Μηχ/κών ΗΥ του Παν/μίου Πατρών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.