Παύλος Μαρινάκης: «Από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Η Ελλάδα από εκεί που ήταν μια χώρα επαίτης, δυστυχώς, πριν από κάποια χρόνια, τώρα είναι μια χώρα που πρωταγωνιστεί, βήμα βήμα, και επιστρέφει ουσιαστικά στους πολίτες αυτά τα οποία έχασαν τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε όλους προ των ευθυνών τους και για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και για τη μεταναστευτική πολιτική αλλά και για την Κύπρο, και μιλώντας για τις συναντήσεις με επενδυτές είπε ότι η χώρα μας έχει ισχυροιποιηθεί από την αύξηση του ΑΕΠ και πλέον προκαλεί το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτήν την τετραετία θα είναι η αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας, και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει-όπως είπε- τη διανομή φαρμάκων σε ανθρώπους που είναι βαριά νοσούντες από πιστοποιημένες εταιρείες ταχυμεταφορών, καθώς και μια ενιαία λίστα χειρουργείων και ενιαία λίστα διανομής φαρμάκων.

Αναφερόμενος στη φορολογία είπε ότι «από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα ακούτε για φόρους», αλλά για μειώσεις και καταργήσεις όποτε η οικονομία το επιτρέπει. Προσέθεσε όμως με έμφαση ότι η φορολογική πολιτική απαιτεί δικαιοσύνη, και είπε ότι παρά τα όσα έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ότι 7 στους 10 επαγγελματίες δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ.

Τέλος, για τις εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αντιπολίτευση σκληρή και εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην Κυβέρνηση, λέγοντας ότι “μέχρι τώρα είχαμε μια τοξική αντιπολίτευση”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.