Πάτρα: Οι μηχανικοί εκλέγουν σήμερα τη διοίκηση του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εκλογές για τη νέα Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και τους αντιπροσώπους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος πραγματοποιούνται σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου για πάνω από 2.500 μηχανικού από Αχαΐα, Ηλεία, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο.

Οι εκλογές της Κυριακής θα γίνουν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ, με δυνατότητα να παραταθεί η ψηφοφορία σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης. Το ΤΕΕ είναι ο μεγαλύτερος συνδικαλιστικός και επιστημονικός φορέας στη χώρα.

Οι εκλογές για την Αχαΐα διεξάγονται στη Πάτρα στο 2ο Γυμνάσιο (Τριών Ναυάρχων και Μαιζώνος 156).   

Οι κάλπες θα είναι δύο σε κάθε τμήμα, μία για τα μέλη της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας και μία κάλπη για τα αιρετά μέλη της κεντρικής Αντιπροσωπείας που θα προέρχονται από τη Δυτική Ελλάδα.

Θα εκλεγούν επίσης την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο της τοπικής Αντιπροσωπείας τα αιρετά μέλη του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας (πέντε μόνιμα και πέντε αναπληρωματικά) ενώ όλα ανεξαιρέτως τα μέλη ψηφίζουν και για την εκλογή Επιστημονικών Επιτροπών, αναλόγως της ειδικότητας τους.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βαγγέλης Καραχάλιος είναι επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών (ΔΗ.ΣΥ.Μ.),  με τη Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών (Δ.Κ.Μ.) υποψήφιος είναι ο Γιάννης Σελίμης, ενώ στις εκλογές συμμετέχουν και οι παρατάξεις Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ), Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών, Κοινότητα Μηχανικών, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ), Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Μηχανικών, Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση, οι Μηχανικοί της Εκπαίδευσης και δύο μεμονωμένες υποψηφιότητες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.