Η σφήκα του θανάτου που έχει εισβάλει στις ΗΠΑ και απειλεί τις καλλιέργειες των αγροτών: Υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας στενός συγγενής της διαβόητης σφήκας του θανάτου, η οποία προκάλεσε φόβο σε όλες τις ΗΠΑ το 2021, εντοπίστηκε πρόσφατα εντός των συνόρων της χώρας, εγείροντας ανησυχίες για τις πιθανές επιπτώσεις της στη γεωργία

Γνωστό ως κίτρινος ορνιθώνας, με καταγωγή από τη Νότια Ασία, αυτό το χωροκατακτητικό είδος εντοπίστηκε τώρα στη Τζόρτζια, ωθώντας τους αξιωματούχους να εκδώσουν προειδοποίηση προς τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Η παρουσία αυτού του ζώου αποτελεί σημαντική απειλή για πολλαπλές πτυχές του οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής μελιού, των αυτοφυών ειδών, των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ακόμη και της ανθρώπινης ασφάλειας.

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά του κίτρινου ορνιθώνα περιλαμβάνουν τα αποκαλυπτικά πόδια με κίτρινη άκρη και μια σκούρα κοιλιά που κοσμείται από κίτρινες λωρίδες οι οποίες διευρύνονται καθώς φτάνουν στο πίσω μέρος του εντόμου.

Ο επίτροπος Γεωργίας της Τζόρτζια εξέφρασε έντονη ανησυχία, περιγράφοντας τον ορνιθώνα ως υπαρξιακή απειλή για την κύρια βιομηχανία της πολιτείας: τη γεωργία. Επιπλέον, τοπικοί εμπειρογνώμονες και επιστήμονες προειδοποίησαν ότι η απειλή μπορεί να μην περιορίζεται μόνο στη γεωργία.

Αναφορές από την Ευρώπη υπογραμμίζουν τον πιθανό κίνδυνο και για την ανθρώπινη ζωή. Υπήρξαν περιπτώσεις θανάτων που προέκυψαν από συναντήσεις με αυτή τη σφήκα και το ισχυρό της τσίμπημα, όπως σημείωσε ο Brian T. Forschler, εντομολόγος από το Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια.

Ωστόσο, αυτοί οι νεοαφιχθέντες σφήκες φαίνεται να έχουν μια ξεχωριστή αδυναμία στις μέλισσες, προσθέτοντας ένα πρόσθετο επίπεδο ανησυχίας για την ήδη ευάλωτη μελισσοκομική βιομηχανία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.