Δραματική διάσωση στο Πακιστάν: Παιδιά εγκλωβίστηκαν σε τελεφερίκ 274 μέτρα πάνω από φαράγγι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στο Πακιστάν, καθώς έξι παιδιά και δύο ενήλικες έχουν παγιδευτεί σε τελεφερίκ σε ύψος 274 μέτρων, σε ορεινή περιοχή στη βορειοδυτική χώρα.

Τα παιδιά ταξίδευαν με το σχολείο τους στην περιφέρεια Κιμπέρ-Πανκτούνκβα, όταν ένα από τα καλώδια του τελεφερίκ έσπασε, όπως ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές. Ελικόπτερο διάσωσης έχει προσεγγίσει στο σημείο.

@skynews

A #rescue effort is under way to save six children and two teachers who are trapped in a #chairlift dangling 274m (900ft) over a canyon in Pakistan. Watch more vidoes from Sky News @Sky News

♬ original sound – Sky News

Δύο από τους μαθητές έχουν λιποθυμικά επεισόδια, δήλωσε ένας από τα εγκλωβισμένα άτομα στο πακιστανικό Geo News και απηύθυνε έκκληση στις αρχές να αναλάβουν δράση. Ανέφερε ακόμη, πως οι μαθητές είναι μεταξύ 10 και 15 ετών και πως δεν έχουν μαζί τους ούτε νερό.

Νωρίτερα, αξιωματούχοι της τοπικής κυβέρνησης δήλωσαν πως οκτώ άτομα έχουν εγκλωβιστεί μαζί με ενήλικες σε ύψος 365 μέτρων. Το τελεφερίκ ενώνει δύο περιοχές και λειτουργεί με δύο καλώδια, ένα από τα οποία έσπασε.

Αρκετά παιδιά στη χώρα που ζουν σε ορεινές απομακρυσμένες περιοχές, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τελεφερίκ για να πάνε και να γυρίσουν από το σχολείο τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν γίνεται τακτική συντήρηση και η μετακίνηση είναι επικίνδυνη. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ανουάρ ουλ-Χακ Κακάρ διέταξε να κλείσουν όλα τα επικίνδυνα τελεφερίκ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.