Παναθηναϊκός – Βόλος 3-0: Οι πράσινοι ήταν επιβλητικοί στην πρεμιέρα τους και δήλωσαν έτοιμοι για τον “τελικό” με την Μπράγκα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος “σκούπισε” κατά σειρά την Ντνίπρο και την Μαρσέιγ στον δεύτερο και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και διεκδικεί απέναντι στην Μπράγκα την επιστροφή στους χρυσοφόρους ομίλους έπειτα από απουσία 13 ετών, ήταν το μεγάλο φαβορί στην δική του πρεμιέρα στην Stoiximan Super League απέναντι στον Βόλο και επιβεβαίωσε τον τίτλο του με πειστικό και πανηγυρικό τρόπο.

Τι και αν οι πράσινοι παρατάχτηκαν πολύ διαφορετικοί σε σύγκριση με το ματς στην Πορτογαλία την περασμένη Τρίτη (επτά αλλαγές), η συνοχή, η ομοιογένεια, η διάθεση, η συγκέντρωση ήταν στο 100% για ακόμη ένα ματς και οι Θεσσαλοί δεν είχαν καμία ελπίδα το βράδυ του Σαββάτου (26/8) στην Λεωφόρο, με το τριφύλλι να κάνει επίδειξη ισχύος και να επικρατεί άνετα με 3-0 χωρίς καν να φορτσάρει.

Ο Τσέριν στο 11ο λεπτό άνοιξε το χορό των γκολ και ο Ιωαννίδης τον ακολούθησε στο 37ο, για να έρθει ο Βέρμπιτς στο 74ο και να σφραγίσει την πρώτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, που της δίνει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της μεγάλης μάχης με την Μπράγκα την ερχόμενη Τρίτη στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς της ήττας της με 2-1 στην Πορτογαλία.

Επτά αλλαγές ο Γιοβάνοβιτς, ανεπηρέαστοι οι πράσινοι
Με τον Παναθηναϊκό να δίνει τον αγώνα της χρονιάς στην Ευρώπη την ερχόμενη Τρίτη (29/8), υποδεχόμενος την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ στη ρεβάνς των δύο ομάδων για τα playoffs του Champions League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει εκτεταμένο ροτέισον απέναντι στον Βόλο, κρατώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τέσσερις από τους παίκτες που είχαν πάρει φανέλα βασικού στην Πορτογαλία (Μπρινιόλι, Μάγκνουσον, Πέρεθ και Παλάσιος).

Το γεγονός αυτό ωστόσο δεν επηρέασε αρνητικά ούτε στο ελάχιστο τους πράσινους, που όχι μόνο διατήρησαν τη συνοχή τους αλλά εμφανίστηκαν ορεξάτοι, συγκεντρωμένοι και μαχητικοί στο γήπεδο της Λεωφόρου, για να πάρουν τα ηνία από την αρχή και να περιορίσουν σε εντελώς παθητικό ρόλο τους Θεσσαλούς.

Δεν χρειάστηκε μάλιστα να περιμένουν πολύ για να μπουν στη θέση του οδηγού, αφού ευτύχησαν να κάνουν το 1-0 μόλις στο 11′ στην πρώτη τους επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Κρούζλιακ δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα στρώθηκε στον Τσέριν που με ψύχραιμο δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σιαμπάνη.

Το γκολ αυτό έφερε ευφορία όχι μόνο στην εξέδρα αλλά και στον αγωνιστικό χώρο από πλευράς πρασίνων που ανέβασαν ταχύτητα ψάχνοντας ακόμη ένα γκολ, με τον Βόλο από την πλευρά του να έχει τη μοναδική καλή στιγμή του στο πρώτο μέρος στο 20′ με την κεφαλιά του Μαχαίρα που έφυγε άουτ.

Ο Ιωαννίδης δεν σταματάει να σκοράρει
Η συνέχεια βρήκε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να διατηρεί τον έλεγχο χωρίς να φορτσάρει, κάτι όμως που έκανε μετά από το ημίωρο, για να φτάσει νομοτελειακά στο δεύτερο γκολ. Ο Κώτσιρας το άγγιξε στο 33′ όταν τρύπησε την άμυνα του Βόλου με κάθετη κίνηση με τη μπάλα και υποχρέωσε τον Σιαμπάνη να αποκρούσει σωτήρια με το πόδι, για να έρθει το 2-0 στο 37ο λεπτό.

Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης πετάχτηκε εντυπωσιακά στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής την έστειλε στη δεξιά γωνία, για να δώσει αβαντάζ δύο γκολ στην ομάδα του και να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην εξέδρα.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τον Γιοβάνοβιτς να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τους Αϊτόρ και Αράο (αντί των Παλάσιος και Πέρεθ), με τον Ισπανό να είναι μάλιστα δραστήριος με το… καλημέρα, αφού στο 51′ είχε εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής που έφυγε ελάχιστα άουτ και στο 53′ εκτέλεσε έξυπνα φάουλ που παραλίγο να φέρει το τρίτο γκολ από κεφαλιά του Βέρμπιτς.

Στο 56′ η Λεωφόρος “πήρε φωτιά” όταν ο διαιτητής Διαμαντόπουλος κιτρίνισε τον Σένκεφελντ για διαμαρτυρία του σε φάουλ που έδωσε εις βάρος του και ακολούθησαν δύο κόκκινες στον πράσινο πάγκο (σε Γιάννη Παπαδημητρίου και Σπύρο Βλάχο), με τον Βόλο να προσπαθεί να επωφεληθεί από την αναταραχή αλλά τον Μπρινιόλι να λέει “όχι” στον Μωραΐτη, σε μεταξύ τους τετ α τετ και να κρατάει το 2-0.

Ο Βέρμπιτς “έσβησε τη φωτιά” με το τρίτο γκολ
Μετά από αυτό το εκρηκτικό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει πάντως τον έλεγχο και να φτάνει σε ένα τρίτο γκολ για να καθαρίσει ουσιαστικά την υπόθεση νίκη στο 74ο λεπτό, με τον Κώτσιρα να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Βέρμπιτς να εκτελεί με κοντινή κεφαλιά τον Σιαμπάνη.

Στο τελευταίο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε φυσιολογικά, με τους πράσινους να κρατούν όμως το ευρύ προβάδισμα χωρίς να συναντήσουν ιδιαίτερες δυσκολίες και να φτάνουν σε μία άνετη νίκη στην δική τους πρεμιέρα πρωταθλήματος (δεν είχαν παίξει με τον Ατρόμητο την περασμένη αγωνιστική), για να πάνε έτσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον ευρωπαϊκό “τελικό” με την Μπράγκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ (71′ Πάλμερ-Μπράουν), Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Πέρεθ (46′ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (82′ Τζούρισιτς), Παλάσιος (46′ Αϊτόρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (58′ Σπόραρ)
ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67′ Κίτσος), Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς (46′ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μαχαίρας (67′ Ταχάτος), Μραζ (46′ Μωραΐτης)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.