Yπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αλιβέρι – Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι..

Ολονύχτια μάχη έδωσαν πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ που επιχειρούν ανατολικά του οικισμού Μηλάκι, ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων κατάφεραν να οριοθετήσουν το πύρινο μέτωπο το πρωί της Παρασκευής. Η φωτιά έκαιγε ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων.

«Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα», είπε στο evima.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Μαστροκώστας.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με άλλες δυνάμεις από την Κεντρική Μακεδονία ώστε πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, 6 πεζοπόρες ομάδες, 35 οχήματα, 3 αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα.

Οπως ανέφερε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες «καπνίσματος» μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Σύλληψη για πυρκαγιά στην Εύβοια

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στη θέση Λαθούρα, της Τ.Κ. Καλεντζίου του δήμου Κύμης-Αλιβερίου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη για παράβαση της υπ’ αριθμ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης».

Η φωτιά ξέσπασε χθες λίγο μετά τις 8 το βράδυ.

“Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση” είπε ο κος Αρτοποιός

Διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ οι άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Μαρτυρίες κατοίκων στην κάμερα της ΕΡΤ που αναφέρουν ότι η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από απερισκεψία κατοίκου που διατηρεί μελίσσια στην περιοχή και εκτελούσε κάποιες εργασίες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.