Ανδρουλάκης: Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων από την Τουρκία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι οι σχέσεις με τη γειτονική χώρα θα πρέπει να βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή προκλήσεων.

Θετικός στην οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία και την ύπαρξη ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι καλές σχέσεις των δύο χωρών θα πρέπει να βασίζονται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας.

«Απαιτείται συνέπεια λόγων και πράξεων» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ,  ώστε η «συγκρατημένη νέα αρχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για την οποία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, να μην ξαναδιαψευστεί».

Αρνητική εξέλιξη τα F-16

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών για τον εκσυγχρονισμό των 80 τουρκικών μαχητικών F-16 και πώληση 40 νέων αεροσκαφών, τονίζοντας ότι «δεν είναι μία θετική εξέλιξη».

«Οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας δεν μπορούν να καθορίζονται από το ΝΑΤΟ, αλλά μόνο από τα ευρωπαϊκά όργανα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.