Ο πρώτος θάνατος στην Ευρώπη από το ναρκωτικό «ζόμπι»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Η ξυλαζίνη, το “φάρμακο ζόμπι” που έχει προκαλέσει συναγερμό στις ΗΠΑ, συνδέεται με το θάνατο ενός 43χρονου άνδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με το BBC. Γνωστό και ως “tranq”, το φάρμακο χρησιμοποιείται ως ηρεμιστικό σε αγελάδες και άλογα. Ωστόσο, κατακλύζει την παράνομη αγορά ναρκωτικών των ΗΠΑ, με τους εμπόρους να το αναμειγνύουν συχνά με άλλα παράνομα ναρκωτικά όπως η φαιντανύλη και η ηρωίνη.

Τώρα αποκαλύφθηκε ότι το ναρκωτικό βρέθηκε μέσα στο σώμα του Karl Warburton, από το Solihull,στη Βρετανία.

Ο άνδρας πέθανε τον Μάιο του 2022 στο σπίτι του και είχε ιστορικό κατάχρησης ναρκωτικών, ανέφερε το BBC επικαλούμενο έκθεση ιατροδικαστή. Η έκθεση για τον θάνατό του δημοσιεύθηκε επίσης στο Journal of Forensic and Legal Medicine και ανέφερε ότι ο άνδρας ήταν “πιθανό να είχε αγοράσει ηρωίνη και να μην γνώριζε ότι ήταν εμπλουτισμένη με ξυλαζίνη και φαιντανύλη”.

«Εξ όσων γνωρίζουμε, αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που σχετίζεται με τη χρήση ξυλαζίνης που αναφέρεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακόμη και στην Ευρώπη, και δείχνει την είσοδο της ξυλαζίνης στην προμήθεια ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε ακόμη η έκθεση.

Τα ναρκωτικά «tranq» είναι συντομογραφία της λέξης «tranquilizers» (καταπραϋντικά) και αναφέρονται σε ουσίες που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα. Η χρήση του όρου «ζόμπι» σχετίζεται με τη ζοφερή εικόνα των χρηστών: Απώλεια αντίληψης, αδυναμία και επιβράδυνση των κινήσεων, αλλά και μεγάλες ανοιχτές πληγές στο σώμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.