Ολα τα μυστικά για την ψηφιακή κάρτα εργασίας σε βιομηχανία-λιανεμπόριο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι ισχύει για τηλεργασία, εργολαβίες, ενοικίαση εργαζομένων και διευθυντικά στελέχη

Ευθύνη του εργοδότη αποτελεί η ορθή εφαρμογή του μέτρου της ψηφιακής κάρτας εργασίας και οι εργοδότες σε επιχειρήσεις των κλάδων της βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου έχουν μόλις λίγες ημέρες προθεσμία, προκειμένου να ξεκινήσει, από την 1η Ιουλίου, η καθολική εφαρμογή της.

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε διευκρινιστική εγκύκλιο με την οποία ρίχνει φως σε ορισμένα «θολά» σημεία, ξεκαθαρίζει τις ειδικές προβλέψεις και εξαιρέσεις, ανάλογα με την ιδιαιτερότητα επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων καθώς και την σχέση εργασίας του προσωπικού τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας ξεκαθαρίζει αφενός ότι το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη εφαρμογή τού μέτρου σε ολόκληρη την οικονομική δραστηριότητα θα εφαρμοστεί, αφετέρου ότι όσοι κάνουν χρήση της Κάρτας μπορούν να δηλώνουν εκ των υστέρων τον χρόνο εργασίας και τις υπερωρίες στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη. Αρκεί, τα «χτυπήματα» της κάρτας να ταιριάζουν με τα όσα δηλώνονται.

Με την εγκύκλιο διευκρινίζεται επίσης, ότι για την ώρα τουλάχιστον και έως ότου το μέτρο επεκταθεί στο σύνολο των επιχειρήσεων, ψηφιακή κάρτα εργασίας θα «χτυπούν» μόνο όσοι εργάζονται με φυσική παρουσία στις κτιριακές εγκαταστάσεις της κάθε επιχείρησης.

Περισσότερα στο Euro2day.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.