«Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε» στα Παλαιά Σφαγεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Ευχαριστούμε που μας ληστέψατε» είναι ο τίτλος της σπονδυλωτής κωμωδίας που παρουσιάζει στις 9.30 το βράδυ την ΔΕΥΤΕΡΑ 1η Ιουλίου στα Παλαιά Σφαγεία για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το Αχαϊκό Εργαστήρι Πολιτισμού – Παράδοσης και η θεατρική του ομάδα συν-δραση.

Το έργο αναδεικνύει και αποτυπώνει τις παθογένειες που υπάρχουν μέσα στις οικογένειες και ευρύτερα αυτών, οι οποίες δυσκολεύουν την επικοινωνία και την ανάγκη για μια επιθυμητή ηρεμία και πληρότητα.

Στη παράσταση κυριαρχούν οι εύθραυστες οικογενειακές σχέσεις που αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή. Ισορροπίες, που ενώ στον εξωτερικό παρατηρητή φαντάζουν ιδανικές, στην πραγματικότητα εμπεριέχουν απωθημένα και μικρότητες.

Ένα πλέγμα σχέσεων αίματος, που όμως δεν κατορθώνει να ξεπεράσει τα κόμπλεξ και τις φιλοδοξίες των μελών της. Φιλοδοξίες και εγωισμοί διατηρούν στο διηνεκές μια δυσλειτουργία ακόμα και στην απλή επικοινωνία και συνεύρεση.

Οι ανατροπές κατά τη διάρκεια του έργου τονίζουν τη σχετικότητα των εννοιών ‘καλό ’ και ‘κακό’, ΄άσχημο’ και ‘όμορφο’, ‘σωστό’ και ‘λάθος’.

Υπάρχει λύση; Μπορεί να γίνει κάτι; Μπορεί να τερματιστεί αυτή η επίφαση συγγένειας; Να λοιπόν, που η απάντηση είναι Ναι! Και με κρότο αυτό το Ναι! Αιχμηροί διάλογοι και αλήθειες που δεν μπορούν να μην ειπωθούν.

Χαμόγελα και εκρήξεις θυμού την ίδια στιγμή. Αισιοδοξία και απογοήτευση. Ένα κολλάζ συναισθημάτων, που έχει ζήσει ο καθένας από εμάς. Συναισθήματα, που κλείνουν το μάτι σε μια Λογική που παραμονεύει σίγουρη για τον εαυτό της. Και κάπου εκεί… μια ληστεία!

Το σενάριο, η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και μουσική επιμέλεια είναι του Νώντα Φωκά.

Η ενδυματική επιμέλεια (κοστούμια, φορεσιές) τα αξεσουάρ από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και από το Αχαϊκό Εργαστήρι. Μακιγιάζ Ευαγγελία Μπακαλάρου.

Παίζουν οι ηθοποιοί (κατά σειρά εμφάνισης):

Αλεξόπουλος Γιάννης, Λίλα Χρυσανθακοπούλου, Κωνσταντίνα Πετρούτσου, Βασίλης Ψυχογυιός,Φωτεινή Αγγελοπούλου, Γιώργος Δεγλές, Βαγγέλης Αρμόνης, Κώστας Καζαμαριώτης,

Σπυρος Παπαιωαννου, Νώντας Φωκάς.

Η είσοδος στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου είναι δωρεάν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.