Φεράν Τόρες: “Ο Γιαμάλ θα πρέπει να τιμωρηθεί για ό,τι κάνει στα 16”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Εθνική Ισπανίας τερμάτισε στη πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου του Euro και ο Φεράν Τόρες σε συνέντευξή του έκανε μία σύντομη αποτίμηση της προσπάθειας της ομάδας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για νίκες στη συνέχεια της διοργάνωσης ανεξαρτήτως ποιότητας θεάματος, ενώ επίσης δεν παρέλειψε να σταθεί στις τρομερές επιδόσεις του Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος μόλις στα 16 του χρόνια πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις σε μία τέτοια διοργάνωση.

Ο επιθετικός της Μπαρτελόνα δήλωσε: Ήμασταν η καλύτερη ομάδα στη φάση των ομίλων και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Αλλά τα πράγματα αλλάζουν τώρα. Κερδίσαμε την Ιταλία; Την προηγούμενη φορά, στον ημιτελικό, παίξαμε καλύτερα και παρόλα αυτά πήγαμε σπίτι μας, εξακολουθώντας να έχουμε ένα “αγκάθι” μέσα μας. Μπορείς να παίξεις καλά ή άσχημα, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσεις. Αλλά έχουμε πίστη. Εκτός έδρας, υπάρχει πάντα λιγότερη πίστη, αλλά όσο περνούν τα παιχνίδια, η πίστη αυξάνεται.

Πρέπει να αγνοήσουμε το θόρυβο από έξω. Μερικές φορές δεν είναι ωραίο όταν ο Τύπος στη χώρα σου δεν πιστεύει σε σένα. Ίσως είμαστε πιο άμεσοι από πριν, δεν έχουμε τόση κατοχή. Ίσως υπάρχει περισσότερη ελευθερία. Κάθε προπονητής έχει τις δικές του αποχρώσεις. Αλλά περισσότερο από ένα στυλ, αυτό που βλέπεις είναι ότι είμαστε φίλοι στο γήπεδο”.

“Ο Λαμίν Γιαμάλ πρέπει να τιμωρηθεί για αυτά που κάνει στα 16 του χρόνια”. Αναφορικά με τον κανονισμό περί απαγόρευσης ενός ανήλικου -και εν προκειμένω του Γιαμάλ- να εργάζεται μετά τις 11 το βράδυ ο Ισπανός επιθετικός απάντησε: “Όχι, θα το καταγγείλω στην αστυνομία μετά τις 14 Ιουλίου (αστειεύομαι). Εκτός γηπέδου είμαστε όλοι μαζί όλη την ημέρα: δεν υπάρχουν ομάδες. Κανονικά δεν παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο, αλλά στο Euro το κάνω γιατί είναι αντίπαλοι που θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε.

Είδαμε τη Γεωργία εναντίον της Πορτογαλίας. Κερδίσαμε τη Γεωργία 7-1 και 3-1 στα προκριματικά, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι λίγο ψεύτικα και τώρα τα πράγματα αλλάζουν. Ο όμιλος έχει τελειώσει. Μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα. Και θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αν φτάσουμε στο 90ο λεπτό απέναντι στη Γεωργία και έχουμε κερδίσει, τότε είναι μια χαρά. Τώρα πρέπει απλά να κερδίσουμε, όπως και να το κάνουμε. Θεού θέλοντος, στις 15 Ιουλίου όλοι παντού θα λένε ότι παίξαμε άσχημα και κερδίσαμε”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.